Δωρεάν Μετακίνηση Του Κοινού Προς Τα Αρχαία Θέατρα Ορχομενού Και Μαντινείας

Αυγούστου 24, 2018

Ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης: "Για την εξυπηρέτηση και δωρεάν μετακίνηση του κοινού ενημερώνουμε ότι: Το Σάββατο 25/08 στις 19.00 θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού από την πλατεία Κολοκοτρώνη, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την μουσική βραδιά «Από την όπερα στην παραδοσιακή μουσική».

Ένα πλούσιο μουσικό οδοιπορικό από την έντεχνη δυτική μουσική στις πιο γνωστές μελωδίες της λόγιας μουσικής και του ελαφρού τραγουδιού. Με συντροφιά την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα ακουστούν άριες από τις πιο φημισμένες όπερες διάσημων Ιταλών και Γάλλων συνθετών του 19ου και 20ού αιώνα, τραγούδια της παλαιάς εποχής, μελοποιημένη ποίηση αγαπημένων ποιητών και παραδοσιακά διαχρονικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
 
Ερμηνεύει η υψίφωνος Μαριλένα Στριφτόμπολα
Τσέλο: Έλσα Παπέλη Βιολί: Ανδρέας Χανιώτης Πιάνο: Σπύρος Σουλαδάκης
 
Παραγωγή: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Συνδιοργάνωση: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  
Την Κυριακή 26/08 στις 20.00 θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας από την πλατεία Κολοκοτρώνη, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την μουσική βραδιά – υπό το φως της πανσελήνου.
 
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ
«Ο γιος δεν επερπάτησε την νύχτα με φεγγάρι και την αυγούλα με δροσιά αγάπη δεν εχάρη...»
Ελάτε να τραγουδήσουμε τις χαρές, τους καημούς μας, τ´απόκρυφά μας όνειρα, μαζί με το φεγγάρι, με τραγούδια από το περιβόλι της παράδοσής μας, του λαϊκού και του ελαφρού τραγουδιού. Θα αγναντέψουμε και λίγο τη Μεσόγειο τραγουδώντας τραγούδια από τις χώρες που λούζει η θάλασσα των θεών!
Συνταξιδευτές μας είναι ο Μάνος Αχαλινοτόπουλος με το κλαρίνο, τη φλογέρα, το νέι, το καβάλι και το τραγούδι του, ο Θάνος Σταυρίδης με το ακορντεόν και το τραγούδι του και ο δικός μας Κώστας Παυλόπουλος στον ταμπουρά, στο τραγούδι, στην ποίηση. Μαζί μας και νέα αστεράκια στα πρώτα βήματα της χαραυγής τους.
 
Παραγωγή: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Συνδιοργάνωση: ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr