Νίκος Τσιαμούλος: «Επί εννέα χρόνια ψηφίζω σταθερά για το θέμα των απορριμμάτων. Δεν έχω αλλάξει άποψη»

Ιουλίου 31, 2018

Σε σημαντικές και καθοριστικές παρεμβάσεις προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το απόγευμα της Παρασκευής (27/7/2018).

 

«Να οριστεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για την αναβολή των εκδηλώσεων»

Μετά την επιμονή του Νίκου Τσιαμούλου, να οριστεί συγκεκριμένη χρονική περίοδος κατά την οποία δεν θα γίνονται εκδηλώσεις στην περιοχή λόγω της μεγάλης καταστροφής του πρόσφατου γεγονότος στις 23 Ιουλίου στο Μάτι με πολλούς νεκρούς
Τελικά η διοίκηση του Δήμου εισηγήθηκε, κάτι που έγινε αποδεκτό, οι εκδηλώσεις να αναβληθούν μέχρι και τις 2 Αυγούστου.
Η αρχική εισήγηση ήταν διαφορετική, πολύ πιο γενικόλογη, όμως μετά την παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα», η απόφαση συγκεκριμενοποιήθηκε.
Ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «οι επιχορηγήσεις στα όλα τα Πολιτιστικά Σωματεία του Δήμου μας, να δοθούν κανονικά και ότι το θεωρεί αυτονόητο. Αλλά, πρέπει να βάλουμε μία συγκεκριμένη ημερομηνία και να μην μείνουμε σε γενικότητες. Μην κάνουμε τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ή των Πολιτιστικών Συλλόγων να αισθάνονται άβολα και άσχημα. Δηλαδή αν ο οποιοσδήποτε Πρόεδρος που πραγματοποιεί την εκδήλωση του χωριού του, εορτάζοντας έναν Άγιο ή κάποιο δρώμενο θα είναι λιγότερο ευαίσθητος από έναν άλλον που θα την αναβάλει. Ποιος είναι αυτός που θα μετρήσει την ευαισθησία του καθενός; Με τι κριτήριο μετριέται; Εσείς είστε η διοίκηση και θα αναλάβετε την ευθύνη να φέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν επιτρέπουμε κανείς να κάνει «πολιτική» με τους νεκρούς της πρόσφατης πυρκαγιάς ”.


«Είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσουμε τον ιστορικό Παναρκαδικό μας να σωθεί, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση»!

Στη συζήτηση αναφορικά για το μέλλον του Παναρκαδικού, ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε ότι η επιχορήγηση του Δήμου πρέπει να εξαρτάται από τα ταμειακά διαθέσιμα και ότι αυτό το γνωρίζει μόνο η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος.
Δε χρειάζεται και σε αυτόν τον τομέα να κάνουμε “πολιτική” για να ένα ιστορικό Σωματείο της πόλης μας, προτείνοντας συγκεκριμένα ποσά για να φανούμε αρεστοί. Στη συνέχεια, είπε ότι ο Παναρκαδικός είναι η

 

 

 

 

ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μου με την οποία μεγάλωσα όπως και όλη μου η γενιά, περιμένοντας το παιχνίδι της Κυριακής κόβοντας χαρτάκια για να πετάξουμε στο γήπεδο. Δεν επιτρέπεται σήμερα να
εμπαίζουμε τους ανθρώπους που προσπαθούν να τον σώσουν(Επιτροπή Σωτηρίας),τάζοντας τους όλοι λαγούς με πετραχήλια.
Στη συνέχεια, ανάφερε ότι «αν πείτε ότι δίνεται 1.000.000 ευρώ θα βρεθούν δεκάδες πρόεδροι και μέλη για το διοικητικό συμβούλιο. Πρώτα ακούμε πόσα λεφτά θα πάρουμε και μετά γινόμαστε διοίκηση; Αν βάλετε 2.000.000 ευρώ θα μπω εγώ Πρόεδρος», θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταδείξει ότι η αγάπη για την ομάδα πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα από το αν είναι εύπορη ή όχι.

«Επί εννέα χρόνια ψηφίζω σταθερά για το θέμα των απορριμμάτων. Δεν έχω αλλάξει άποψη»

Στο ζήτημα της αδυναμίας εκτέλεσης αποκομιδής απορριμμάτων για τα χωριά του Δήμου Τρίπολης, ο Νίκος Τσιαμούλος ψήφισε παρών και όταν πήρε το λόγο είπε ότι ψηφίζει πάντα η παράταξη του το ίδιο, με σταθερότητα και συνέπεια επί εννέα χρόνια και ότι είμαστε οι μόνοι που τηρούμε αυτή τη σταθερή γραμμή. “Ας κάνατε διαγωνισμό, είχατε χρόνο” είπε χαρακτηριστικά στη Δημοτική Αρχή. Οι συνεχόμενες εναλλαγές στη ψηφοφορία από τους περισσότερους συναδέρφους μου, τους καθιστά αφερέγγυους στη συνείδηση των πολιτών. Μάλιστα, άσκησε κριτική και στους δύο προηγούμενους Δημάρχους για την πολιτική που ακολούθησαν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικά στο ζήτημα που αφορούσε τη χωματερή στην Αγία Τριάδα και στον Άγιο Βλάση που επιβάλλονται και επιβαρύνουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους πολίτες ενώ στο Πλάτωμα δεν έχει επιβληθεί και δεν έχει χρεωθεί ο πολίτης ούτε ένα ευρώ.
Στην αντίδραση του Κώστα Τζιούμη, στην κριτική που ασκήθηκε για την περίοδο της Δημαρχίας Κοτσιάνη, ο Νίκος Τσιαμούλος του είπε πως κακώς έχει πάρει επάνω του όλο το βάρος της διοίκησης Κοτσιάνη και μονίμως απολογείται αν και συμμετείχε στις αποφάσεις τότε, για να προσθέσει ότι «από το Μάρτιο του 2008 το 80% των Δήμων της Ελλάδας έκλεισαν με Ευρωπαϊκή οδηγία τους Χ.Α.Δ.Α. και αξιοποίησαν το Δ Κ.Π.Σ. δημιουργώντας τα νόμιμα τότε Χ.Υ.Τ.Α. ενώ εσείς κοιμόμασταν κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί και “θάβωντάς το” παρανόμως».
Ενώ, για τον Γιάννη Σμυρνιώτη είπε και αυτός στην θητεία του ακολούθησε την πεπατημένη με απευθείας αναθέσεις που ακολουθεί και ο Παυλής σήμερα, εις βάρος των πολιτών του Δήμου, οικονομικά-περιβαλλοντικά και πάνω από όλα επιβαρύνοντας την υγεία τους..

 

Δεκτή η πρόταση Τσιαμούλου για μείωση των τελών στο πανηγύρι της Τεγέας

Ύστερα από πρόταση του Νίκου Τσιαμούλου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε μείωση 5% στα τέλη της Εμποροπανήγυρης Τεγέας.

 

Η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Δήμαρχο Τρίπολης και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επιπλέον, ο Νίκος Τσιαμούλος, μέσα από τις ερωτήσεις που έκανε, ανέδειξε ότι δεν προκύπτει να έχει κανείς την αρμοδιότητα για το κατάβρεγμα των χωμάτινων δρόμων, με αποτέλεσμα να προκύψει πιθανώς πρόβλημα τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης και της εμποροπανήγυρης.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr