Κώστας Τζιούμης: Αδιαφορία, και εγκατάλειψη για την καθημερινότητα από τη Δημοτική αρχή

Ιουλίου 13, 2018

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" κ. Κώστας Τζιούμης έθεσε τα εξής θέματα:

ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Για την πάγια προκαταβολή των προέδρων, η οποία φέτος θα δοθεί ολόκληρη, δήλωσε ότι επιτέλους, ο κ. Παυλής επανήλθε στην κανονικότητα, μετά την περυσινή αλλοπρόσαλλη τακτική που έλεγε ότι δεν θα δοθεί καθόλου ή θα δοθεί μισή. Επιπλέον ζητήσαμε να εξετασθεί ,αν δικαιούνται, με βάση τον νέο νόμο, αποζημίωση οι πρόεδροι των χωριών, που απέχουν πάνω από 10 χλμ, όταν συμμετέχουν στο συμβούλιο, αν υπάρχουν θέματα που αφορούν το χωριό τους.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Δεύτερο θέμα που θέσαμε, για άλλη μία φορά, είναι η πλήρης εγκατάλειψη των περιουσιακών στοιχείων του δήμου από την δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα μιλήσαμε για το μουσείο δασικής ιστορίας στο Χρυσοβίτσι, ένα κόσμημα για το δήμο, το οποίο έχει προβλήματα όπως τρεξίματα νερού από τη στέγη με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ζημιά τα πατώματα. Ζητήσαμε από τον κύριο δήμαρχο, επιτέλους, να φροντίσει τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου έστω και στο τέλος θητείας του.

ΜΕΓΑΒΟΥΝΙ

Τρίτο θέμα που θέσαμε έχει να κάνει με το Μεγαβούνι.

Από την αρχή που εγκαταστάθηκε ο εργολάβος είχαμε επισημάνει στον δήμαρχο να φροντίσει να λυθούν πρώτα όλα τα διαδικαστικά θέματα και ακολούθως να γίνει εγκατάσταση του εργολάβου. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και σήμερα, τέσσερις μήνες σχεδόν μετά, ο εργολάβος έχει δουλέψει ελάχιστες μέρες και όλες τις υπόλοιπες τα μηχανήματά του κάθονται εκεί.

Τονίσαμε στον δήμαρχο ότι δεν θα δεχτούμε να πληρώσουν οι πολίτες σταλίες, δηλαδή αποζημίωση για τα μηχανήματα του εργολάβου που κάθονται.

ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι ΚΑΙ ΙΙ

Tελευταίο θέμα που βάλαμε έχει να κάνει με την απουσία του Δήμου Τρίπολης από τα έργα που εντάχθηκαν στα προγράμματα Φιλόδημος ι και ιι. Αντίθετα στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν πολλοί άλλοι δήμοι και μικρότεροι από τον δικό μας. Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής, η οποία μετά από τέσσερα χρόνια στη διοίκηση δεν έχει ωριμάσει κάποια έργα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε ένα θέμα για την αδυναμία εκτέλεσης εργασίας αποκομιδής των απορριμμάτων από τα χωριά, εμείς όπως και σε όλες τις προηγούμενες φορές, δεν ψηφίζουμε την συγκεκριμένη εργασία για το λόγο ότι διαφωνούμε με την εναπόθεση των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση.

Βέβαια δεν μπαίνουμε στο δίλημμα, που προσπαθεί να βάλει η δημοτική αρχή, ότι πρέπει να καθαρίσουν τα χωριά, σαφώς και πρέπει να καθαριστούν, αυτό όμως είναι ευθύνη της διοίκησης να το κάνει. Εμείς δεν πρόκειται με την ψήφο μας, να νομιμοποιήσουμε τα τεράστια σφάλματα που έχει κάνει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ο δήμαρχος αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εξάλλου έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και μπορεί να πάρει όποιες αποφάσεις θέλει.

Τώρα αν η παράταξη του δημάρχου εμφανίζει εικόνα διάλυσης στο ΔΣ, ,απουσιάζοντας κάθε φορά 3-4 αντιδήμαρχοι κι άλλοι τόσοι δημοτικοί σύμβουλοι και έτσι δεν έχουν πλειοψηφία να περάσουν τα θέματα, είναι θέμα του δημάρχου και της παράταξής του να το αντιμετωπίσουν.

Τι κάνουν στην παράταξή τους δεν μας αφορά, όμως είναι διοίκηση του δήμου και αυτή τη διάλυση την πληρώνει ο Δήμος και οι πολίτες.

Δεν μπορεί, αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα, να υπάρχει θέμα στην ημερησία διάταξη χθες, που αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η πρόεδρος να έρχεται στο συμβούλιο για 5 λεπτά ,να πάρει παρουσία και στη συνέχεια να φεύγει και όταν συζητείται το θέμα να μην υπάρχει κανένας να δώσει διευκρινήσεις. Αν αυτό δεν είναι δυσλειτουργία της διοίκησης τι είναι τότε;

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr