Βόρεια Κυνουρία: Με μια λιτή τελετή εορτάστηκε η Μάχη της Ιεράς Μονής Προδρόμου, έτους 1826

Αυγούστου 10, 2022 0
Βόρεια Κυνουρία: Με μια λιτή τελετή εορτάστηκε η Μάχη της Ιεράς Μονής Προδρόμου, έτους 1826
Με μια λιτή τελετή, εορτάστηκε η Μάχη της Ιεράς Μονής Προδρόμου, έτους 1826, την Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Τελέστηκε Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον αξιόλογο συγγραφέα και συνταξιούχο δικηγόρο κ. Κυρκιντάνο Χρίστο.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Περδικόβρυσης κ. Θεόδωρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου Κυνουρίας κ. Χριστόφορος Νικολάου.

Τέλος έγινε η κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τατούλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Τζένη Δημητρακοπούλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάχη της Ιεράς Μονής Προδρόμου εορτάζετε επίσημα φέτος για πρώτη καθώς καθιερώθηκε ως εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με το υπ΄ αριθ. 41/2022 Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, για εμένα, που βρέθηκα στο ιστορικό Μοναστήρι φέτος σε μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα. Σε έναν τόπο με τόσο σημαντική ιστορία που συμβολίζει τους απελευθερωτικούς αγώνες. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν πραγματικά ώστε να καθιερωθεί η 8η Αυγούστου ως επέτειος της Μάχης της Ιεράς Μονής Προδρόμου. Επιδίωξη μας είναι να μην αποτελεί ένα γεγονός που ανήκει στο παρελθόν, αλλά μια μνήμη ζωντανή που σηματοδοτεί το παρόν και το μέλλον».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr