Π. Νίκας: Τα πανηγύρια η μπόχα και οι δήθεν χορευταρούδες!!!

Ιουλίου 30, 2021 0

Το πανήγυρι δεν είναι πολιτιστική εκδήλωση σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, συμπληρώνοντας ότι εμείς δεν είμαστε "πανηγυρτζήδες" και ότι κάνουμε είναι νόμιμο.

"Χρωστάμε σε φτωχούς ανθρώπους από πανηγύρια και τους λέμε να πάνε στα δικαστήρια για να πάρουν τα λεφτά τους" δήλωσε ο Περιφερειάρχης ο οποίος έχει πάρει απόφαση να μην πληρώσει παλαιότερες χορηγίες σε πολιτιστικούς συλλόγους που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη και τους στέλνει να διεκδικήσουν τα χρήματα τους στα δικαστήρια.

"Με τα πανηγύρια δώθε και κείθε, με τα τσάμικα, τα σουβλάκια, τη μπόχα, τις χορευταρούδες να χορεύουνε μπροστά το τσάμικο και το Καλαματιανό δήθεν για να φέρουν αισιοδοξία. Εμείς δεν ακολουθούμε τέτοιους δρόμους, ακολουθούμε πολιτιστικούς δρόμους...."

performances xl qudus by jean couturier 2 1024x675

Φωτό : Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας / Jean Couturier

Ο κ. Νίκας ίσως να θεωρεί πολιτισμό μόνο το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας ενώ τα υπόλοιπα είναι πολύ passe ή μπόχα και σουβλάκια όπως λέει χαρακτηριστικά, αλλά μάλλον δεν αντιλαμβάνεται πως ίσως το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της Πελοποννήσου διασκεδάζει με αυτά τα πανηγύρια και συναναστρέφεται σε αυτές τις εκδηλώσεις με τους συγγενείς και τους φίλους, και πως όλοι στο χωριό περιμένουν πότε θα έρθει το πανηγύρι, να κατέβουν και οι συγγενείς από την Αθήνα και να πάρει ζωή το χωριό έστω για λίγες μέρες.

Τέλος πρέπει να ενημερώσουμε τον κ Νίκα πως ζουν οικογένειες από αυτές τις εκδηλώσεις, καλλιτέχνες, μαγαζιά, κρεοπωλεία, σερβιτόροι, τεχνικοί ...

Και πως η χρηματοδότηση ενός συλλόγου με 1.000 - 2.000 ευρώ μάλλον δεν είναι και τόσο σπουδαίο ποσό για αυτές τις εκδηλώσεις. Όταν κοστίζει μάλιστα η πρόσφατη ολιγόωρη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη πάνω από 20.000 ευρώ θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν 10-15 πανηγύρια στην Πελοπόννησο!!! 

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα θα θέλαμε εμείς, από πανηγύρια μέχρι και κλασική μουσική. Ο κ. Νίκας μπορεί να πηγαίνει μόνο Μέγαρο (Καλαμάτας)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr