Κ. Τζιούμης: «Τρίπολη ανοιχτών οριζόντων και αναγεννητικής δημιουργίας»

Ιουλίου 20, 2021 0
Κ. Τζιούμης: «Τρίπολη ανοιχτών οριζόντων και αναγεννητικής δημιουργίας»
Στην έκθεση «Απεικονίσεις και Αναπαραστάσεις του Ελληνόφωνου Κόσμου – 18ος-21ος αιώνας» και στο Ψηφιακό Έκθεμα «Το ταξίδι ενός έθνους» ξενάγησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.
Κώστας Τζιούμης, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το απόγευμα της Δευτέρας (19/7/2021) στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο…

Ο Δήμαρχος πρόσφερε δύο αναμνηστικά δώρα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ λίγο αργότερα τον καλωσόρισε στην πόλη, κατά την έναρξη της εκδήλωσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠ

«Κύριε πρωθυπουργέ

Η Τριπολιτσά, λίκνο νίκης και ελευθερίας κατά το εθνοαναστάσιμο 1821, η Τρίπολη, πόλη ανοιχτών οριζόντων και αναγεννητικής δημιουργίας το 2021, σας υποδέχεται με αγάπη απροσποίητη και με τιμή την πρέπουσα.

Υποδέχεται τον πρωθυπουργό, τον γνώστη και έμπειρο της διεθνούς πραγματικότητας, αλλά και τον πολιτικό που γνωρίζει άριστα τα προβλήματα του πολίτη, της εσωτερικής καθημερινότητας.

Σας προσμένουμε, λοιπόν, και σας καλωσορίζουμε ως άγγελο καλών επών και φορέα ισχυρών ελπίδων – σε εποχές δύσκολες και ημέρες διαρκούς αγώνα και αγωνίας  για την ελληνική κοινωνία.

Μας παρέχει αυτή την προσδοκία η μέχρι τώρα, άριστη και αποδοτική συνεργασία μας με μέλη της κυβέρνησής σας, με φορείς και δομές που λειτουργούν με τις δικές σας κατευθυντήριες γραμμές, με την δική σας ευθύνη τελικά.

 Άλλωστε στέλεχος της κυβέρνησης σας,  είναι εκλεκτό τέκνο της Τρίπολης, που εδώ γεννήθηκε και ανδρώθηκε, και είναι εύλογο να πονάει και να πασχίζει ιδιαίτερα για τον τόπο μας, για την Τρίπολη, για την Αρκαδία. Μιλώ βέβαια, για τον Κωνσταντίνο Βλάση, στον οποίο έχετε εμπιστευθεί σημαντικό τομέα του κυβερνητικού έργου.

Σημαντικότατος τομέας είναι, φυσικά, και ο της Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρίαρχο θέμα της σημερινής εδώ επίσκεψής σας και προϋπόθεση βασική της γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δήμος Τρίπολης ενδιαφέρεται σφόδρα για τον τομέα αυτό, είναι και αγροτικός δήμος.

Η εύφορη Τεγέα, το Αργόν πεδίον, ο κάμπος της Μαντινείας, το οροπέδιο του Φαλάνθου και άλλα σημεία της περιοχής μας είναι σημαντικά στην πρωτογενή παραγωγή, γνωρίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, έχουν ανάγκη της κρατικής στοργής, επέμβασης και προστασίας.

Οι αγρότες μας είναι, ανέκαθεν, από τις πιο αδικημένες κοινωνικές τάξεις…

Περιμένουν, από σας ιδιαίτερα κ. Μητσοτάκη, έναν νέο άνθρωπο και ρεαλιστή Πρωθυπουργό, στοργή, συνέπεια, έργα.

Και ο Δήμος Τρίπολης ελπίζει και περιμένει να  τιμήσετε με την παρουσία σας την 23η Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά την θεμελιακή ημέρα της ελληνικής ελευθερίας.

Καλώς ήρθατε στην Τρίπολη

Καλά αποτελέσματα σε κάθε προσπάθειά σας.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr