Print this page

Λεωνίδιο: Πασχαλινά αερόστατα με μηνύματα του 1821

Απριλίου 27, 2021 0
Λεωνίδιο: Πασχαλινά αερόστατα με μηνύματα του 1821
Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό αλλά το έθιμο υπάρχει, παίρνει σάρκα και οστά με τη ψυχή όλων μας.
Το έθιμό θα συνδυαστεί με την Ιστορική Επέτειο των 200 ετών απο το 1821 που γιορτάστηκε σε όλη την χώρα.

Το Λεωνίδιο , έχοντας το μοναδικό έθιμο των πασχαλινών αεροστάτων, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, για άλλη μια χρονιά συνεχίζει το έθιμο των αεροστάτων που τόσο έχει αγαπηθεί από ντόπιους και επισκέπτες.

Ο δήμος Νότιας Κυνουρίας αναφέρει: «Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό αλλά το έθιμο υπάρχει, παίρνει σάρκα και οστά με τη ψυχή όλων μας. Ιδιαίτερα το φετινό έτος , όπου η Ελλάδα μας γιόρτασε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, υπήρξε η σκέψη το έθιμό μας να συνδυαστεί με την Ιστορική Επέτειο των 200 ετών που γιορτάστηκε σε όλη την χώρα μας.

Η σκέψη μας ήταν να κατασκευαστούν πολύ μεγάλα αερόστατα – σαν αυτά της Αναστάσεως αλλά μεγαλύτερα – τα οποία «κουβαλούν» επάνω τους μηνύματα για τα 200 χρόνια. Με το πέταγμα των αεροστάτων και την ανάληψή τους ψηλά στον αρκαδικό ουρανό, τα μηνύματα αυτά θα απογειωθούν ως την ύψιστη τιμή για τους ήρωες της σκλαβωμένης μας πατρίδας που έδωσαν ακόμα και τη ζωή για μια Ελεύθερη Ελλάδα.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί το Μεγάλο Σάββατο 1/5/2021 μέσα στη διάρκεια της ημέρας (πρωί ή μεσημέρι , θα εξαρτηθεί από τον καιρό ) με παρουσία του Δημάρχου Κου Λυσίκατου και του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Κ Κου Τρούμπα.

  • 1821 2021