Η υπό κατασκευή γέφυρα στον ποταμό Τάνο στα κάτω Δολιανά (drone video)

Σεπτεμβρίου 09, 2020

Το έργο προβλέπει χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση, καθώς και τη γεφύρωση του ποταμού Τάνου αλλά και την κατασκευή δύο κάθετων οδών στον επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Άστρους.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 εντάχθηκαν το 2018 με απόφαση του τότε Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη τα έργα «Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών»

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΑΣΤΡΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΑΤΩ ΔΟΛΙΑΝΩΝ, ΑΠΟ Χ.Θ. 6+600 ΜΕΧΡΙ Χ.Θ. 7+770,53» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  7.300.000,00   και δικαιούχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με την κατασκευή του έργου θα παρακαμφθεί ο οικισμός των Κάτω Δολιανών καθώς ο υφιστάμενος οδικός άξονας Τρίπολη –Άστρος διέρχεται εντός του οικιστικού ιστού περιλαμβάνοντας τμήμα με απαράδεκτα γεωμετρικά χαρακτηριστικά ως προς το εύρος της οδού και την κατά μήκος κλίση ενώ είναι πρακτικά αδύνατη η διασταύρωση δύο μεγάλων οχημάτων. Παράλληλα η υλοποίηση της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών σε συνδυασμό με τα ήδη κατασκευασθέντα και βελτιωμένα ως προς το επίπεδο εξυπηρέτησης τμήματα του οδικού άξονα Τρίπολης - Άστρους θα συμβάλουν:

i) στην εξυπηρέτηση της σημερινής αλλά και μελλοντικής κυκλοφορίας,

ii) στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του υφιστάμενου οδικού δικτύου,

iii) στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από την Τρίπολη προς τους οικισμούς των Δήμων Βόρειας και Νότιας

Κυνουρίας και γενικά τα παράλια του νομού Αρκαδίας,

iv) στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης των ανατολικών παράλιων της Πελοποννήσου,

v) στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής επιρροής του άξονα.

DJI 0483

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει τις απαιτούμενες εργασίες για τη βελτίωση και ολοκλήρωση της κατασκευής της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους στο τμήμα από Χάνι Τσιμούρι έως Κάτω Δολιανά και ειδικότερα στο τμήμα της Παράκαμψης Κ. Δολιανών από Χ.Θ. 6+600,00 έως Χ.Θ. 7+770,53.

Προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, σήμανσης-ασφάλισης.

Περιλαμβάνεται γεφύρωση του ποταμού Τάνου και δύο κάθετοι οδοί.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr