Συνάντηση Γιώργου Καμπύλη με τον Π. Νίκα για τον δρόμο Αστρος - Λεωνίδιο και για το αναρριχητικό πάρκο Αγίου Ανδρέα

Σεπτεμβρίου 03, 2020

Η Περιφέρεια θα διαθέσει τις πιστώσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση παρεμβάσεων στον δρόμο Αστρος – Λεωνίδιο και συγκεκριμένα στις παρυφές του Αστρους, στο σημείο που ένας νέος 21 χρόνων έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, στις 12 του περασμένου Αυγούστου.

Σκοπός των παρεμβάσεων είναι να καταστεί ασφαλές το συγκεκριμένο σημείο του εν λόγω δρόμου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη και τους εκπροσώπους φορέων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν το πρωί σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΡΡΗΧΗΤΙΚΟ

Εξ άλλου, στην ίδια συνάντηση, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου -διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών και δαπάνης 15.000 ευρώ- με αντικείμενο την περαιτέρω ανάπτυξη του αναρριχητικού πάρκου και ειδικότερα “την οριοθέτηση νέων αναρριχητικών διαδρομών στην Δ.Ε. Αγίου Ανδρέα, νοτίως του οικισμού και κοντά στο Αρκαδικό Χωριό, πάνω από το κάμπινγκ Ρεποντίνα”. Η πιο πάνω δαπάνη επιμερίζεται, σε 10.000 ευρώ από την Περιφέρεια και 5.000 ευρώ από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει τον δήμο στη διοργάνωση των πανελλαδικών κολυμβητικών αγώνων που γίνονται στο Αστρος.

Τέλος, ο Π. Νίκας έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία για τη μελέτη ανακατασκευής του ναού του Αγίου Ιωάννη, κτίσματος του 17ου αιώνα, στο Ορεινό Αστρος, έργο το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο Πολιτισιμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr