Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μονοπατιού Παλούμπα - Λουτρά Ηραίας (PAN TRAIL)

Αυγούστου 12, 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 11/8/2020 τα εγκαίνια του μονοπατιού Παλούμπα - Λουτρά Ηραίας (PAN TRAIL).

Ως σημείο συνάντησης είχε οριστεί ο Πύργος Πλαπούτα στο χωριό Παλούμπα. Εκεί ο συντονιστής Γιάννης Λαγός μας καλωσόρισε και μας ενημέρωσε για τη διαδρομή και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί αίθουσα περιηγητών στο ισόγειο του Μουσείου «Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές» , η οποία θα εξοπλιστεί με χάρτες διαδρομών, γκραβούρες του θεού Πάνα και άλλες σημαντικές πληροφορίες .

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Εταιρείας Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης μουσείου «Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές» απηύθυνε χαιρετισμό. Στην ομάδα των πεζοπόρων συμμετείχαν 35 περίπου άτομα από όλες τις ηλικίες, από τα όμορα χωριά: Ράφτη,Παλούμπα,Σαρακίνι,Λυσσαρέα. Η οργάνωση ήταν πλήρως συντονισμένη από την ομάδα μονοπατιών η οποία αποτελείται από τους: Γιάννη Λαγό, Γεωργία Δημοπούλου, Τάσο Καρατασάκη και Δημήτρη Μπαρδάκη (συνοδό βουνών).

Σε όλη τη διαδρομή στα σημεία όπου το μονοπάτι διασταυρωνόταν με το δημόσιο δρόμο υπήρχαν αυτοκίνητα για παροχή βοηθείας από τα μέλη της Εταιρείας του Μουσείου και του φυσιολατρικού Ομίλου ‘’Η Γκούρα’’.

Στο τέλος της διαδρομής, στα Λουτρά Ηραίας, στο ξενοδοχείο του συμπατριώτη μας Γιάννη Παπανάστου, προσφέρθηκε κέρασμα, όπως αρμόζει στην αρκαδική φιλοξενία και ήταν προσφορά του Φυσιολατρικού πεζοπορικού ομίλου «η Γκούρα» και της Εταιρείας του Μουσείου «Στρ. Δημ. Πλαπούτας και Αγωνιστές».


Η αρχή έγινε ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί.


Με φυσιολατρικούς χαιρετισμούς
Νούλη Μητροπούλου-Λιακοπούλου.

Φωτογραφίες Hlias Liakopoulos Nouli Mitropoulou

{gallery}monopatia_mainalo{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr