Δισαρχιερατικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Δημητσάνας Αγία Κυριακή (pics)

Ιουλίου 07, 2020

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, Δισαρχιερατικός Εσπερινός για τον εορτασμό της Πολιούχου Δημητσάνας, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.


Δημητσάνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της εορταζούσης Αγίας, τονίζοντας ότι διακρίθηκε για την βαθιά πίστη της, αλλά και το θάρρος της απέναντι στη μορφή κάθε εξουσίας της εποχής της. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δοκιμασία της πανδημίας, η οποία δοκίμασε τις αντοχές των ανθρώπων σε κάθε επίπεδο. Εξέφρασε δε, την χαρά του που βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορική Δημητσάνα προσκεκκλημένος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Ιερεμίου. Τέλος, κάλεσε τους πιστούς να ξαναμελετήσουν την ιστορία της πίστης , αλλά και της πατρίδος μας, ώστε να θωρακιστούμε από τις προκλήσεις της εποχής.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα για την παρουσία του στην Πανήγυρη, ενώ ευχήθηκε η Πολιούχος της Δημητσάνας Αγία Κυριακή να δίνει δύναμη και να σκέπει την ζωή όλων.

Πλήθος πιστών, συνέρρεε στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στην Ακολουθία και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της εορταζούσης Αγίας.

Το παρόν έδωσαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αρκαδίας κ. Χρήστος Καμπύλης.

{gallery}dimitsana_agia_kyriaki{/gallery}

arxon.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr