Η Γορτυνία τίμησε την Α' Πελοποννησιακή Γερουσία στη Στεμνίτσα (video - pics)

Ιουνίου 14, 2020

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στεμνίτσας τίμησαν την 199η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην επετειακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας.

Η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 1821 στην Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας και αποτέλεσε τη πρώτη Διοίκηση των επαναστατημένων Ελλήνων.

Έδρα της Γερουσίας ορίσθηκε η Στεμνίτσα και την άλλη μέρα, στις 27 Μαΐου 1821 συνεδρίασε στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής Στεμνίτσας, η οποία αποτέλεσε για λίγες μέρες την έδρα της πρώτης διοίκησης της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του εορτασμού λόγο των μέτρων για τον "κορονοϊό" περιλάμβανε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής, στη συνέχεια ακολούθησε δοξολογία.

Στην Κάμερα του pna.gr μίλησαν ο βουλευτής του Σύριζα Αρκαδίας κ Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Ευστάθιος Κούλης και ο πολιτευτής της ΝΔ Αρκαδίας κ Ιωάννης Κατσίρης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr