Χορεσίβιος: Παράδοση Κήπου του Ιπποκράτη στους μικρούς ερευνητές του Βαλτεσινίκου

Μαϊος 31, 2020

Η ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών εργασιών του ‘Κήπου του Ιπποκράτη’ σήμανε και την ουσιαστική παράδοση του στους ‘μικρούς ερευνητές’.

 Η πρώτη ομαδική συνάντηση στον κήπο, παρά τις μερικές απουσίες, έγινε το Σάββατο 30/5/2020, όπου η γεωπόνος μας Κατερίνα Ζαφειροπούλου “παρέδωσε” στα παιδιά, τον φυσικό χώρο καλλιέργειας, έρευνας και πειραματισμών, επιλεγμένων από την λίστα του Ιπποκράτη, βοτάνων και μερικών άλλων τοπικών φυτών που θα προσπαθήσουν να διασώσουν.

Έτσι ξεκινά ουσιαστικά ένα μακρύ ταξίδι πραγματικής δράσης, που θα αναπτυχθεί σε τρεις άξονες. Την μελέτη και την θεωρητική κατάρτιση στο χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Βαλτεσινίκου, την έρευνα και την  πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων στον φυσικό χώρο του κήπου και τέλος την  λειτουργική διασύνδεση του “Κήπου του Ιπποκράτη” με βιωματικά μαθήματα και τη χρήση διαδραστικών εργαλείων (μουσική, θέατρο, δραματοποίηση, ταινίες, διοργάνωση εκδρομών, εκδηλώσεων, και οργάνωση  καλοκαιρινών μαθημάτων) για την ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών.

Ο “Κήπος του Ιπποκράτη” που βρίσκεται σκαρφαλωμένος κάπου στα 1200 μέτρα, σε αμφιθεατρικό σημείο του πανέμορφου και φιλόξενου Βαλτεσινίκου Γορτυνίας, σας περιμένει να τον επισκεφθείτε, να συναντήσετε τους δημιουργούς του, τα μικρά παιδιά της περιοχής μας και να ενημερωθείτε για την προσπάθεια τους αυτή που κρύβει το μεράκι, το σεβασμό προς το περιβάλλον, τη φύση και την αγάπη τους για τον τόπο που μεγαλώνουν!

Υπό την αιγίδα και με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Χορηγός Επικοινωνίας Δήμος Γορτυνίας

Δείτε φωτογραφίες εδώ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr