Μήνυμα προς όλους τους δημότες Γορτυνίας από τον Δήμαρχο Στάθη Κουλή για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του Κορωνοϊου

Μαρτίου 13, 2020

Τα μέτρα του Δήμου Γορτυνίας για τον Κορωνοϊό

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

«ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΑΤΟΜΙΚΗΣ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ»

Συνδημότισσες & συνδημότες,

Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η υφήλιος, αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη έκτακτη κατάσταση δημόσιας υγείας. Η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει σε όλους μας ανεξαιρέτως, δημόσιες αρχές και πολίτες, να επιδείξουμε μεγάλη υπευθυνότητα και σύνεση καθώς και να λάβουμε έκτακτα μέτρα με στόχο την προφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας εν γένει.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο Δήμος Γορτυνίας επισημαίνει στους δημότες:

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες, αναβάλλοντας όσες δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα.
Όσοι εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες (άνω των 60 ετών, αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων υγείας) να παραμείνουν σε οικειοθελή κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς οι ομάδες αυτές καθίστανται ιδιαίτερα ευάλωτες έναντι του συγκεκριμένου ιού.
Να αποφεύγουν επισκέψεις σε συγγενείς ή οικείους που ανήκουν στις ανωτέρω ομάδες.
Με την επίβλεψη των γονέων να παραμείνουν οι μαθητές εντός της οικίας, οι οποίοι για το επόμενο διάστημα των 14 ημερών θα απέχουν από τις σχολικές τους υποχρεώσεις.
Να αποφεύγουν την αναπαραγωγή απόψεων από τα κοινωνικά δίκτυα, εφόσον δεν αποτελούν επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών.
Να λαμβάνουν υπόψη μόνο τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών: α. του Υπουργείου Υγείας, β. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και γ. της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας (Ιεροί Ναοί). Οφείλουν όλοι να προσαρμοστούν στους αυστηρούς περιορισμούς, που θέτουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές.
Κάθε είδους δημόσια εκδήλωση πολιτιστικού ή κοινωνικού χαρακτήρα αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.
Ο Δήμος θα αναμορφώσει το υπάρχον πλάνο τουριστικής του προβολής με γνώμονα πάντα τα νέα δεδομένα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τυχόν διαφαινόμενες απώλειες επισκεψιμότητας λόγω της πανδημίας.
Θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα προληπτικής απολύμανσης τόσο των δημοτικών κτιρίων όσο και των σχολικών μονάδων.
Τέλος, να περιορίσουν τις αυτοπρόσωπες συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου. Οι εξοφλήσεις τυχόν οφειλών καθώς και κάθε είδους αιτήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Αιτήματα, με δεσμευτικές εκ του Νόμου, προθεσμίες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σας καλώ να αντιμετωπίσουμε την τωρινή δυσκολία, που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υγεία σε όλους!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΑΡ. ΚΟΥΛΗΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Latest Tweets

Introducing Food Ordering and Table Reservations System together in WP Cafe Restaurant Solution WordPress Plugin.… https://t.co/rizvVSJOP1
𝐖𝐏 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐥𝐥-𝐧𝐞𝐰 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 ! #restaurant #foodmenu #restaurantmenu… https://t.co/otH6jaQ2V5
Qoxag - News Magazine WordPress Theme now available on Envato Market. #newstheme #wordpressthemes #envatomarket… https://t.co/f7uegSk7Vu
Follow Themewinter on Twitter