Έκθεση φωτογραφίας «Το χρώμα του νερού» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα

Οκτωβρίου 16, 2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)παρουσιάζειτην έκθεση φωτογραφίαςτοπίου του Θεόδωρου Παπαγεωργίουμε τίτλο «Το χρώμα του νερού», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

H έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες υδάτινων τοπίων της Αρκαδίας και της ευρύτερης Πελοποννήσου καιέχει ωςθέμα την πολυμορφία της διάδρασης νερού και φωτός. Οι φωτογραφίες, εκτυπωμένες σε επιλεγμένα χαρτιά και καμβάδες υψηλής ποιότητας, αποτυπώνουν την αέναη ροή χρωμάτων, φόρμαςκαι ρυθμού του υδάτινου στοιχείου, υποδηλώνοντας την εφήμερη φύση της ζωής σαν χρωματιστό κυματισμό.

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο
Ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου είναι επαγγελματίας φωτογράφος και ζει στην ΤρίποληΑρκαδίας. Εμπνευσμένος από τα τοπία της Ελλάδας, επικεντρώνεται σε εικόνες που εξυμνούν τηνανθρώπινη συνείδηση ως εκλεπτυσμένη δημιουργία της φύσης.Σκοπός του είναι η δημιουργία έργων, όλα τα στάδια παρασκευής των οποίων, όπως η λήψη της εικόνας,η επεξεργασία της, η επιλογή χαρτιών και η εκτύπωση, να γίνονται από τον ίδιο τον δημιουργό,προκειμένου τα υλικά χαρακτηριστικά του κάθε έργου να δρουν ενισχυτικά στοφωτογραφικό ίχνος.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Οκτωβρίου 2019 έως 6 Ιανουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης και επίσημων αργιών, 10:00-17:00
Είσοδος ελεύθερη

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr