Παρουσίαση μουσικού λευκώµατος για την παράδοση της Γορτυνίας στην Αθήνα

Νοεμβρίου 10, 2018

Ο ∆ήµος Γορτυνίας και η ∆ηµοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (∆ΗΚΕΓ) ανέπτυξαν δράσεις που αφορούν τον λαϊκό πολιτισµό της Γορτυνίας, κατέγραψαν και ηχογράφησαν την ντόπια µουσική παράδοση µε την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Πάνας» και την καλλιτεχνική επιµέλεια του Κώστα Παυλόπουλου και εξέδωσαν το έργο «ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιός ήταν που τραγούδαγε....».

Πρόκειται για ένα µουσικό λεύκωµα που περιέχει ηχογραφηµένα τραγούδια της Γορτυνίας µε το γνήσιο τοπικό χρώµα, κείµενα και πληροφορίες για τα καταγεγραµµένα τραγούδια, φωτογραφίες-ντοκουµέντα από λαικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, το οποίο θα αποτελεί πλέον πολιτιστική παρακαταθήκη για το δήµο µας και τον συνδετικό κρίκο που ενώνει το χθες µε το σήµερα του λαού της Γορτυνίας.

Ο ∆ήµος Γορτυνίας, η ∆ηµοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (∆ΗΚΕΓ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Πάνας» θα παρουσιάσουν το µουσικό λεύκωµα «ΓΟΡΤΥΝΙΑ – Ποιος ήταν που τραγούδαγε...», στην εκδήλωση που θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεµβρίου 2018, ώρα 11.30 π.µ. στην κεντρική αίθουσα του Πολεµικού Μουσείου Αθηνών (Ριζάρη 2, Αθήνα). Το έργο προλογίζουν: ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεµίας, η κ. Αικατερίνη Πολυµέρου-Καµηλάκη, τ. ∆ιευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδηµίας Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Ι. Θανόπουλος τ. Επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών τµήµα Φιλολογίας

Συµµετέχει πλειάδα γορτυνίων ερασιτεχνών και επαγγελµατιών τραγουδιστών, φωνητικά σχήµατα και παραδοσιακή ζωντανή ορχήστρα.

Απευθύνουµε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόµενους που αγαπούν τον λαϊκό πολιτισµό να παραβρεθούν στην εκδήλωση προκειµένου να γνωρίσουµε, να θυµηθούµε, να αναδείξουµε και να προβάλλουµε όλοι µαζί, την γορτυνιακή µουσική παράδοση (παρελθόν, παρόν και µέλλον) όπως καταγράφεται σ’ αυτό το µουσικό έργο που πληµµυρίζεται από φωνές νοσταλγικές, ντόπια ηχοχρώµατα και πλούσιο ποιητικό λόγο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

∆ελτίο Τύπου ∆ήµος Γορτυνίας/∆ΗΚΕΓ

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr