×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /home/arcadialive/public_html/images/giotri_tsipoyroy

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/giotri_tsipoyroy«Γιορτή του Τσίπουρου» για 17η χρονιά στο Παλαιοχώρι Γορτυνίας (pics)

Οκτωβρίου 28, 2018

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, ώρα 12.30 μ.μ., με την υποστήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου Γορτυνίας - Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)- και άλλων διοργανώσε τη «Γιορτή του Τσίπουρου» στο Παλαιοχώρι της Τ.Κ. Δημητσάνας.

Αρκετοί πατριώτες και φίλοι του χωριού, τίμησαν τη «Γιορτή του Τσίπουρου» και το Παλαιοχώριο με την παρουσία τους.


Η «Γιορτή του Τσίπουρου» καθιερώθηκε εδώ και 17 χρόνια από τον τότε υπάρχοντα σύλλογο των Απανταχού Παλαιοχωριτών και από το 1911 από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΆΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ» με την υποστήριξη της περιφέρειας του δήμου και άλλων.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της λειτουργίας των αποστακτήρων (καζανιών). Η εκδήλωση είναι ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα γιατί παρουσιάζει την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του τσίπουρου και παράλληλα προσφέρει ψυχαγωγία στους ντόπιους και στους επισκέπτες, οι οποίοι εκτός της παραδοσιακής γουρουνοπούλας και των άλλων εδεσμάτων που θα προσφερθούν,θα δοκιμάσουν αγνό και παραδοσιακό τσίπουρο στην παραγωγή του.


Χορηγοί είναι το Καζάνι Καζά και το Καζάνι Κουστένη.

Στη Γιορτή συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης.

{gallery}giotri_tsipoyroy{/gallery}

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr