Παρουσίαση μουσικού λευκώματος για την Γορτυνία στα Λουτρά Ηραίας

Αυγούστου 14, 2018

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) ανέπτυξαν δράσεις που αφορούν τον λαϊκό πολιτισμό της Γορτυνίας, κατέγραψαν και ηχογράφησαν την ντόπια μουσική παράδοση με τα χαρακτηριστικά της και εξέδωσαν το έργο «ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιός ήταν που τραγούδαγε....»,

 ένα λεύκωμα που περιέχει τα ηχογραφημένα τραγούδια της Γορτυνίας με το γνήσιο τοπικό χρώμα, κείμενα και πληροφορίες για τα καταγεγραμμένα τραγούδια, λαογραφικά στοιχεία, φωτογραφίες-ντοκουμέντα από λαικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αποτελεί πλέον για το δήμο μας πολιτιστική παρακαταθήκη και συνδετικό κρίκο που συνδέει το χθες με το σήμερα του λαού της Γορτυνίας.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του μουσικού λευκώματος ΓΟΡΤΥΝΙΑ-«Ποιος ήταν που τραγούδαγε...», έκδοση Δήμου Γορτυνίας 2018 με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, ώρα 8.30 μ.μ. στην πλατεία της Τοπ. Κοιν. Ιαματικών  Λουτρών Ηραίας και σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωση προκειμένου να απολαύσουμε, να αναδείξουμε και να προβάλλουμε όλοι μαζί, την γορτυνιακή μουσική παράδοση(παρελθόν, παρόν και μέλλον) όπως καταγράφεται σ’ αυτό το μουσικό έργο που πλημμυρίζεται από φωνές νοσταλγικές, ντόπια ηχοχρώματα και πλούσιο ποιητικό λόγο.
Συμμετέχει πλειάδα γορτυνίων ερασιτεχνών τραγουδιστών, χορωδίες και παραδοσιακή ορχήστρα.

 mousiko lefkoma

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr