Νίκος Τσιαμούλος: «Κάλλιστα θα μπορούσε να θανατωθεί άνθρωπος από τις φόλες»

Μαρτίου 01, 2019

Νίκος Τσιαμούλος: Η ανακοίνωση της παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» για τις δηλητηριάσεις ζώων στην περιοχή μας, προκάλεσε και καθόρισε μία μεγάλη συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (26/2/2019), με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην πόλη μας.

«Κάλλιστα θα μπορούσε να θανατωθεί άνθρωπος από τις φόλες»

Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «με λύπη μας παρακολουθήσαμε ανυπεράσπιστες ψυχές να φεύγουν από τη ζωή από ισχυρό δηλητήριο. Κάλλιστα θα μπορούσε να θανατωθεί συνάνθρωπος μας μιας και οι φόλες ήταν διάσπαρτες παντού από ασυνείδητους. Εμείς δράσαμε ακαριαία στο θέμα αυτό και το καταγγείλαμε λέγοντας stop στις φόλες και κάναμε παρεμβάσεις σε ραδιόφωνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μία πόλη που ανήκει στην Ευρώπη του 2019 όπου πριν 1,5 χρόνια διεκδικούσε και την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η σημερινή Δημοτική αρχή με τη δική της ανεπάρκεια και ανικανότητα, κατάντησε ουραγό τον Δήμο Τρίπολης και σε αυτό το θέμα.

Οι πολίτες εδώ και 1,5 χρόνο πληρώνουν υπέρογκα ποσά για ενοικίαση οικοπέδου για την δημιουργία ενδιαιτήματος και ο Δήμος αρνείται να συνεργαστεί με τη φιλοζωική οργάνωση. Πρόταση μας από το 2014 ήταν να γίνει μία ειδική εκδήλωση για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με κινητήρια δύναμη τη νομοθεσία, σε συνεννόηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Γινόμαστε μονίμως γνωστοί για θανατωμένα ζώα από φόλες, για τα σκουπίδια στο δρόμο, για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ κ.α.».

Το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ στη Βουλή των Ελλήνων

Ειδικά για το θέμα της ΚΕΔΗΤ, ο Νίκος Τσιαμούλος αποκάλυψε ότι «τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή των Ελλήνων για το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ, ένας πλήρης φάκελος προς όλους τους αρχηγούς των κομμάτων. Ήταν δέσμευση της παράταξης και ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει τους κυβερνώντες».

«Γιατί χάνονται μεγάλες κολυμβητικές οργανώσεις στην Τρίπολη;»

Επίσης, ο Νίκος Τσιαμούλος ανέδειξε και το θέμα με τους κολυμβητικούς αγώνες που χάθηκαν για την Τρίπολη.

«Μέλος της παράταξης πρότεινε στον κ. Καραλή να γίνει το Κύπελλο ΚΟΑΤ. Δόθηκε κατ’ εξαίρεση από την Ομοσπονδία να βρεθούν δωμάτια και στο Λεβίδι. Το κινήσαμε ως παράταξη από την αρχή και για 4-5 ευρώδιαφορά ανά άτομο, ως Δήμος δεν καταφέραμε να πάρουμε τη διοργάνωση και την πήρε ο Βόλος, διότι κάλυψε αυτή τη διαφορά.

Ρωτήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το αν μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά; Γιατί να χάνονται τέτοιες διοργανώσεις; Είμαστε από τις λίγες πόλεις που έχουμε κλειστό κολυμβητήριο. Έπρεπε κάθε δύο μήνες να έχουμε διοργανώσεις για να καλύπτουμε και το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου.»

Η εξαίρεση συλλόγων από τέλη καθαρισμού και φωτισμού

Ο Νίκος Τσιαμούλος επανέφερε και το θέμα με τους πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι μπορούν να εξαιρεθούν από τέλη καθαρισμού και φωτισμού. Θέμα που είχε αναδείξει η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» και στο παρελθόν.

«Στο Δήμο Ρόδου από τη δική μας τοποθέτηση βρήκαν αφορμή και έδωσαν απαλλαγή. Έβγαλαν ανακοίνωση για το τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ιδιοκτήτης να κάνει αίτηση και να μην πληρώνει τέλη όταν το ακίνητο είναι κενό».

«Καρναβάλι για μικρών μαθητών για 3η συνεχόμενη χρονιά προτείνω να γίνει στην Τρίπολη»

Την πρόταση να οργανωθεί, χωρίς κόστος για το Δήμο, ένα καρναβάλι για μικρά παιδιά του Δημοτικού, το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαρτίου, επανέφερε ο Νίκος Τσιαμούλος.

«Είναι επιλογή της Δημοτικής αρχής να μην οργανώνει καρναβάλι στην Τρίπολη και την επιλογή αυτή πληρώνει η επιχειρηματικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι πρεμούρα σας έχει πιάσει και δεν θέλετε να κάνετε κάτι.

Εγώ επαναφέρω την πρόταση μας να γίνει έστω καρναβάλι μικρών παιδιών το Σάββατο το απόγευμα, χωρίς κόστος για τον Δήμο, με χορηγίες που θα σας εξασφαλίσει η δική μας παράταξη μέσα από επιχειρήσεις. Να γίνει μια ωραία φιέστα σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους με 1000 μαθητές να παρελάσουν και συνολικά 3.000 κόσμο να έχουμε εκείνη την ημέρα. Και μόνο που θα δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να βγεί από τα σπίτια τους που τόσο έχουν ανάγκη, θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία.»

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr