Δημήτρης Παυλής: “Εξασφαλίσαμε για τον Δήμο μας έργα ύψους 148.000.000 ευρώ” (video - pics)

Φεβρουαρίου 26, 2019

Την  Δευτέρα (25/02) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του συνδυασμού του «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά» στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης. 

Tην εκδήλωση άνοιξε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Δημάρχου Τρίπολης και αντιπρόεδρος της ΔΕΠΕ κ. Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους πολίτες, που γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης, ευχαρίστησε και πρόσωπα της πολιτικής ζωής του τόπου και όχι μόνο, που τίμησαν με την παρουσία τους τον Δημήτρη Παυλή.

Μεταξύ αυτών ήταν οι κ.κ: Μαρίνος Ρουσιάς συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννης Τρουπής πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Αγγελάκος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, Γιώργος Πραχαλιάς υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος πρόεδρος της ΟΕΒΑ, Γιώργος Ρουμελιώτης Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δημητρόπουλος πρόεδρος της ΒΙΠΕ, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Μπουντρούκα και πρόεδρος της ΔΕΠΕ, Άγγελος Κουτρουφίνης πρόεδρος της ένωσης στρατιωτικών Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, και η Κωνσταντίνα Καπογιάννη γραμματέας της Ν. Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ. Επίσης τον χαιρετισμό του έστειλε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού, καθώς δεν μπόρεσε να είναι στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Λίγο πριν την κοπή της πίτας του συνδυασμού, ο Δημήτρης Λουκάς αναφέρθηκε στον ρόλο μιας πετυχημένης Δημοτικής Αρχής, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση του μέλλοντος, τονίζοντας, πως οι βάσεις έχουν ήδη μπει από τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή.

Ο Δημήτρης Παυλής, ανεβαίνοντας στο βήμα εμφανώς συγκινημένος για την θερμή ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμά του, ανέφερε πως αυτή η συμμετοχή του κόσμου υποδηλώνει την αγάπη και την αγωνία όλων για την εκπλήρωση του οράματος της Δημοτικής Αρχής.

Σύνθημα άλλωστε της παράταξης, είναι το:

ΒΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Συνεχίζουμε με…

Όραμα

Σχέδιο 

Αποτελεσματικότητα

Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε αμέσως μετά, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η παρούσα Δημοτική Αρχή, λόγω της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης με τα χρήματα που έμπαιναν στο ταμείο του Δήμου, σημειώνοντας πως, επαρκούν μόνο για μισθοδοσίες και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, στις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρχαν λόγω γραφειοκρατίας, αλλά και στις προσπάθειες που έγιναν για να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι υπηρεσίες του Δήμου και να «νοικοκυρευτεί» η τεχνική υπηρεσία.

 «Δεν τα λέω όλα αυτά για να δικαιολογηθώ, αλλά για να σκιαγραφήσω την πραγματικότητα, την οποία δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης  Παυλής, ενώ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας, πως τα όσα σχεδίασε ο Δήμος τα οποία υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και κάποια εξ αυτών θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σχεδιάστηκαν με βάση τις ανάγκες των πολιτών και όχι την επανεκλογή της παράταξης του.

Ακολούθησε μια εκτενής παρουσίαση των πόρων που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Τρίπολης, για την υλοποίηση έργων (που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν), ποσό που ανέρχεται περίπου στα 148.000.000 ευρώ.

Τα ποσά αυτά κατανέμονται στους παρακάτω τομείς ως εξής:

 • Πολιτιστικοί χώροι : 7.760.164,00 €

 • Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων: 5.665.150,00 €

 • Παιδικές χαρές: 355.766,00 €

 • Σχολικά συγκροτήματα: 4.382.660,00 €

 • Αθλητικές εγκαταστάσεις : 3.591.865,00 €

 • Αγροτική οδοποιία – αντιπλημμυρικά έργα: 29.070.000,00 €

 • Ασφαλτοστρώσεις – σημάνσεις: 4.635.000,00 €

 • Κτίρια – υποδομές: 2.554.600,00 €

 • Τουρισμός: 410.000,00 €

 • Μηχανήματα – εξοπλισμός: 818.560,00 €

 • Υπόγεια πάρκινγκ: 7.000.000,00 €

 • Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού: 3.375.751,00 €

 • Ανέγερση δημοτικού κτιρίου στέγασης υπηρεσιών Δήμου: 940.000,00 €

 • Διαχείριση απορριμμάτων: 675.000,00 €

 • Ύδρευση – αποχέτευση | άρδευση αρμοδιότητας ΔΕΥΑΤ και συνδέσμου Μεθυδρίου: 67.580.076,00 €

 • Μελέτες: 620.000,00 €

 • Πρόνοια και κοινωνική πολιτική – περίπου 3.500.000,00 €

 • ‘Εργα μικρής κλίμακας, εργασίες – προμήθειες: 4.360.442,00 €

Αναφορά έγινε ακόμα στα απορρίμματα, με τον Δημήτρη Παυλή να λέει ανοιχτά πως έχει συρθεί σε πάνω από 80 δικαστήρια και δηλώνοντας παράλληλα, πως ο Δήμος προχωρά με το Μεγαβούνι ενώ συνέχισε, μιλώντας για τον σχεδιασμό που υπάρχει, για την δημιουργία δύο μεγάλων υπόγειων πάρκινγκ (ένα τετραώροφο στην κάτω αγορά και ένα τριώροφο στον περιβάλλοντα χώρο του δικαστικού μεγάρου), τα οποία όπως τόνισε, θα γίνουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο (με ΣΔΙΤ – σύμπραξη Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). 

«Μέσα στον Μάρτιο θα καταθέσουμε την πρόταση στην διυπουργική, για να τρέξει ο διαγωνισμός», δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης , ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του οδικού δικτύου, όπου όπως τόνισε το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει η τοποθέτηση νέου τάπητα σε πολλούς δρόμους του Δήμου Τρίπολης».

«Μας κατηγορούν, πως δεν έχουμε κλείσει λακκούβες. Έχουμε αναδόχους, αλλά δεν μας βοηθά ο καιρός. Το επόμενο διάστημα θα στρωθούν 60 με 80 δρόμοι με νέο τάπητα και οι πέντε είσοδοι της πόλης. Δεν αρκεί να κλείσουμε λακκούβες σε δρόμους που έχουν το ίδιο οδόστρωμα για πάνω από 30 χρόνια, χρειάζεται αλλαγή τάπητα».

Κλείνοντας ο Δημήτρης Παυλής, απευθυνόμενος στους πολίτες, με τους οποίους βρίσκεται σε διαρκή διάλογο, όπως ανέφερε, για την ευημερία του τόπου, είπε:

«Περπατάμε με συγκεκριμένο βηματισμό, για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Νοικοκυρέψαμε τα του οίκου μας και συνεχίζουμε. Βάλαμε τις βάσεις για την καθιέρωση του Δήμου Τρίπολης σε ένα πρότυπο Δήμο και προχωράμε με συγκεκριμένο σχέδιο, για να ολοκληρώσουμε το όραμα μας».

 • Μαζί θα προχωρήσουμε!

 • Μαζί θα τα καταφέρουμε!

 • Κάνουμε την ανάπτυξη πράξη!

"Είμαι πεπεισμένος, πως τον Μάιο θα μας δώσετε πάλι εντολή, για να συνεχίσουμε το έργο μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς".

Δείτε εδώ Φωτογραφίες

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr