Ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε για τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου (video)

Φεβρουαρίου 12, 2019

Για τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρίπολης, μίλησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής.

Πριν την συνέντευξη τύπου προηγήθηκε επίσκεψη - ξενάγηση του Γ.Γ Αθλητισμού στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Τρίπολης, όπου και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης κ. Καραλή για την κατάσταση του αθλητικού κέντρου αλλά και τις φθορές που υπάρχουν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, ανέφερε αρχικά ότι: Υπάρχει μια σειρά προβλημάτων που έχουμε συζητήσει με τη Γ.Γ Αθλητισμού για να παρέμβουμε διαχρονικά. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΑΚ Τρίπολης και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές. Σε συνεργασία με τη Γ.Γ Αθλητισμού εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταφέρει να ωριμάσουμε κάποιες προτάσεις για να ικανοποιηθούν ανάγκες του Δήμου μας και όχι μόνο στην Τρίπολη.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Τρίπολης μίλησε για την αντικατάσταση στέγης στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ ύψους 170.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπου ανοίγουν οι προσφορές και θα αρχίσουν οι εργασίες άμεσα, για σημαντικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο γήπεδο 5χ5 της Βλαχέρνας και έχουν αιτηθεί μετά τις πλημμύρες του 2016 και έχει ενταχθεί πλέον στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την τοποθέτηση για πρώτη φορά φωτισμού σε αυτό, αλλά και για την αξιοποίηση και πλήρη αναβάθμιση του προαύλιου χώρου στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Τρίπολης.

Σχετικά με το ΔΑΚ Τρίπολης έχουν προταθεί και δρομολογηθεί και επιμέρους παρεμβάσεις όπως: αλλαγή στέγης στο κλειστό κολυμβητήριο που λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, το οποίο και βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης, αναβάθμιση του ανοιχτού γηπέδου στίβου και των κερκίδων (στεγανοποίηση) και τοποθέτηση καθισμάτων, ενταγμένο εντάσσεται στο πρόγραμμα Φιλόδημος, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αλλά και η συντήρηση όλων των πυλώνων που δεν έχει ξαναγίνει από την στιγμή που τοποθετήθηκαν.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι έχει γίνει πρόταση και για την πλήρη αναμόρφωση του γηπέδου 5x5 της Κανδύλας και την τοποθέτηση φωτισμού σε αυτό.

«Οι παρεμβάσεις που δρομολογήσαμε είναι άμεσης προτεραιότητας και αφορούν στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων που αφορούν στο σύνολο των πολιτών… Δεν σταματάμε όμως εδώ… οι ανάγκες είναι πολλές. Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης είναι κάτι ιδιαίτερο για την Τρίπολη και για όλη την Πελοπόννησο. Η Τρίπολη ως κέντρο της Πελοποννήσου φιλοξενεί πολλά πρωταθλήματα, χρησιμοποιείται από πολλά σωματεία αλλά και από τους δημότες καθημερινά και όλες τις εποχές του χρόνου.

Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μας παραδίδει την βεβαίωση σκοπιμότητας και επιλεξιμότητας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το ΔΑΚ της πόλης μας και όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις αναβάθμισής του. Μέσα στη βδομάδα καταθέτουμε στο Φιλόδημο και ο χρόνος έγκρισης είναι πλέον ελάχιστος».

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr