Οι θέσεις του κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη για αδέσποτα, απορρίμματα και Σίντζι

Ιουνίου 15, 2018

Ο επικεφαλής της  παράταξης  ‘‘Τρίπολη Αύριο’’, κ. Τζιούμης Κωνσταντίνος, έδωσε σήμερα συνέντευξη τύπου σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης και δήλωσε τα εξής:

Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στην ένταση που δημιουργήθηκε, για άλλη μια φορά, στο Δ.Σ και που οδήγησε στην ολιγόλεπτη διακοπή του. Είναι καθήκον του προέδρου του Δ.Σ, να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του, τηρώντας κατά γράμμα τον κανονισμό λειτουργίας. Δυστυχώς αυτό δε γίνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις, που συνήθως καταλήγουν στην ολιγόλεπτη διακοπή του συμβουλίου από τον κ.  πρόεδρο, ενός  μέτρου το οποίο θα έπρεπε να εφαρμόζεται σαν εσχάτη λύση για την επιβολή της τάξης. Να αναφέρω εδώ ότι όσες διακοπές έχουν γίνει από τον τωρινό πρόεδρο, δεν έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί, στο Δ.Σ  της Τρίπολης. Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να τον έχει προβληματίσει.

Εμείς δηλώνουμε ότι σαφώς σεβόμαστε τον πρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ, αλλά, από την άλλη, δεν πρόκειται να ανεχθούμε να μην εφαρμόζεται ο κανονισμός, πλήρως και ισότιμα για όλους. Δεν μπορεί δηλαδή να απαιτεί ο κ. πρόεδρος, εμείς να μιλήσουμε και να ρωτήσουμε σε δύο λεπτά και να επιτρέπει στον κ. δήμαρχο να μιλάει για πάνω από μισή ώρα.

Τα θέματα που εμείς θέσαμε στο Δ.Σ είναι τα εξής:

ΚΑΝΔΗΛΑ-ΣΙΝΤΖΙ

Πρόσφατα επισκεφθήκαμε την περιοχή Σίντζι, όπου βρίσκονται οι πηγές της Κανδήλας, μία περιοχή εξαιρετικού κάλλους, όπου βρίσκεται και το σπήλαιο Σίντζι, ένα  από τα ωραιότερα και βαθύτερα σπήλαια, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Ένα σπήλαιο όπου το επισκέπτονται για εξερεύνηση, πολύ συχνά σπηλαιολόγοι από όλη την Ευρώπη. Η κατάσταση που αντικρίσαμε ήταν πραγματικά τραγική, η είσοδος του σπηλαίου, ουσιαστικά έχει κλείσει από δέντρα τα οποία έχουν φυτρώσει και δεν έχουν κοπεί, μία τεχνική λίμνη που υπάρχει ακριβώς μπροστά από τις πηγές ουσιαστικά μοιάζει με λιβάδι από τα χορτάρια και ακριβώς δίπλα ένας χώρος αναψυχής. πολύ όμορφος ,που έχει φτιαχτεί  το 2004,έχει εγκαταληφθεί στην μοίρα του με σπασμένα κιόσκια, παγκάκια και τραπέζια διαλυμένα κ.λ.π. Ένα σημείο του Δήμου μας δηλαδή, το οποίο θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης και αναψυχής για ξένους αλλά και για  ντόπιους  βουλιάζει στην αδιαφορία και την παρακμή.
Όπως επανειλημμένα έχουμε αναδείξει, τέτοιες  εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής, χωρίς καμία  φροντίδα από τη διοίκηση του κ. Παυλή, παρατηρούνται τόσο στην πόλη μας, όσο βέβαια και σε όλα τα χωριά του Δήμου μας. 

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Σχετικά τώρα με την συζήτηση που έγινε για τα απορρίμματα και τα έργα που γίνονται στο Μεγαβούνι, ακούσαμε για άλλη μια φορά τον κ Παυλή να μιλά επιθετικά, με στόμφο, να αναφέρεται σε δημοτικούς συμβούλους λαγούς, πάτρονες, εκπρόσωπος κάποιων ανωνύμων συμφερόντων κ.λ.π. σε δημοσιογράφους πολιτικούς απατεώνες και άλλα τέτοια κωμικά. 

Βέβαια, καταλαβαίνουμε πολύ καλά, την απέλπιδα προσπάθεια του δημάρχου, να καλύψει την πλήρη  αποτυχία του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με φωνασκίες λεονταρισμούς, ύβρεις και απειλές.

Εμείς δηλώνουμε ότι αφενός αυτά που «καταγγέλλει» ο δήμαρχος δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν και αφετέρου ότι αν δεν καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία ή ονόματα θα χαρακτηριστεί ως συκοφάντης. 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  του συμβουλίου ο κ. Τζιούμης δήλωσε:

Για την πραγματοποίηση του επόμενου Δ.Σ στη Νεστάνη  είμαστε σύμφωνοι, με την προϋπόθεση ότι δεν θα διεκδικηθεί από κανέναν δημοτικό σύμβουλο αποζημίωση, με βάση τον καινούριο νόμο που χορηγεί αποζημίωση όταν το Δ.Σ γίνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων, από τη μόνιμη κατοικία. 
                                    

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Για τα αδέσποτα τονίσαμε ότι η κατάσταση, στην πόλη και στα χωριά μας, είναι δραματική. Αγέλες πεινασμένων ζώων βρίσκονται παντού και παρατηρούνται  συχνές επιθέσεις σε ανθρώπους, με αποτέλεσμα να έχει γίνει επικίνδυνη ακόμη και μία βόλτα από μικρά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, μικρά κουτάβια βλέπουμε, ( άραγε τι γίνεται με τις στειρώσεις ) και τελευταία και «φόλες».Για το ενδιαίτημα, για  το οποίο έχουμε νοικιάσει το χώρο εδώ και δύο χρόνια και πληρώνουμε 1500 ευρώ το μήνα και μάλιστα  με διαδικασία κατεπείγοντος, (άλλο σκάνδαλο αυτό) δεν έχει γίνει ακόμη καμία εργασία κατασκευής του.

Τραγική αποτυχία και στο θέμα αυτό από τη διοίκηση του κ. Παυλή.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr