Τελετή Έναρξης του TEDxKlonatzidika: εικαστική έκθεση «ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ»

Μαϊος 25, 2023 0
Τελετή Έναρξης του TEDxKlonatzidika: εικαστική έκθεση «ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ»
Το TEDxKlonatzidika, ένα από τα πιο αναμενόμενα γεγονότα της χρονιάς για την πόλη της Τρίπολης, ξεκινά. Μια τελετή έναρξης γεμάτη ενέργεια, έμπνευση και δημιουργικότητα θα πραγματοποιηθεί στο υπέροχο και μοναδικό περιβάλλον της αίθουσας που ήταν το παλιό Βυζαντινό.

Το θέμα του TEDxKlonatzidika είναι «Envision Change», με έμφαση στις ομιλίες αλλά και την αλληλεπίδραση με διακεκριμένους καλλιτέχνες και σημαντικά σκεπτόμενα άτομα από διάφορους τομείς. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μοναδική εμπειρία που θα ενθαρρύνει το κοινό για καινοτομία και δημιουργικότητα.

Στα πλαίσια της τελετής έναρξης, λοιπόν, θα παρουσιαστεί μια εικαστική έκθεση με τίτλο «Σπόροι Κατοικιών»: «Μια κοινωνία εξελίσσεται όταν υπάρχουν άνθρωποι που φυτεύουν δένδρα ξέροντας ότι οι ίδιοι δε θα καθίσουν ποτέ κάτω από τον ίσκιο τους».

Η εικαστική έκθεση που σηματοδοτεί την έναρξη του TEDxKlonatzidika στις 27 Μαΐου, έχει σαν αφορμή την προβολή απόψεων των ομιλητών πάνω στις αντιφάσεις των συνθηκών της ζωής.

Άξονας έμπνευσης είναι το καινοτόμο παράδειγμα των συντεχνιακών ομάδεων στην Τρίπολη από τα τέλη του 19ου αι., να χτίζουν ξωκλήσια και να φυτεύουν τα δάση που σήμερα γνωρίζουμε και απολαμβάνουμε σαν περιαστικά πάρκα της πόλης. Η πρακτική σύνδεσης της φύσης με την επαγγελματική δραστηριότητα στις σύγχρονες κοινωνίες και η δημιουργία κοινοτήτων γύρω από αυτή τη σχέση αποτελεί όραμα βιωσιμότητας σε ένα δυστοπικό κόσμο μεγάλων πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών αντιθέσεων.

Οι δημιουργοί στήνουμε νοητές συνδέσεις και καλούμαστε να οραματιστούμε τι από αυτό που είμαστε (η ταυτότητά μας, τα δημιουργήματά μας, ότι αγαπάμε ότι μας εμπνέει) θα επιθυμούσαμε να επιδράσει σαν προσωπικό μας μήνυμα στο τώρα και το αύριο, έστω με τη μορφή μιας εικόνας; Όπως αδιόρατα ίσως επέδρασε η επιλογή των συντοπιτών μας, του παρελθόντος να μας περιβάλλουν με δάση και πάρκα. Το εγχείρημα αυτό έχει παράλληλα σκοπό να φέρει σε επαφή με την πόλη την κοινότητα των δημιουργών που θα συγκροτηθεί μέσα από τις ιδέες και το έργο τους.

Η είσοδος στην εικαστική έκθεση είναι δωρεάν.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο στις 8μ.μ. στα εγκαίνια! 

#TEDX #εκδηλωση

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr