Έναρξη λειτουργίας και αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο βιολογικού στο Παράλιο Άστρος

Μαϊος 19, 2023 0
Έναρξη λειτουργίας και αιτήσεις σύνδεσης στο δίκτυο βιολογικού στο Παράλιο Άστρος
Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας ενημερώνει ότι, μετά και την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων στο Παράλιο Άστρος, είναι εφικτή η έναρξη λειτουργίας του δικτυού βιολογικού καθαρισμού στο Παράλιο Άστρος.
Οι συνδέσεις των ακινήτων με το δίκτυο θα γίνουν…

Για τον λόγο αυτό, καλούνται καταρχάς οι ιδιοκτήτες ακινήτων επί των οδών Ζαφειροπούλου και Βασιλείου Δουζένη όπως προσκομίσουν στα γραφεία της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας τα δικαιολογητικά, που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Σημειώνεται ότι, βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού αποχέτευσης, το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, ανά παροχή, είναι 150 ευρώ + ΦΠΑ (24%).

Η έναρξη λειτουργίας του δικτύου βιολογικού καθαρισμού αποτελεί την επισφράγιση μιας επίμονης, οργανωμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης προσπάθειας της σημερινής Διοίκησης της επιχείρησης, που οδήγησε στην έγκριση της χρηματοδότησης δύο πολύ σημαντικών έργων που βρίσκονται υπό υλοποίηση και είναι:

  • «Αντικατάσταση τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας», προϋπολογισμού 915.000,00 ευρώ,  με Κύριο του έργου τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • «Κατασκευή υπολειπόμενων ιδιωτικών συνδέσεων αγωγών ακαθάρτων Άστρους, Μελιγούς και Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», προϋπολογισμού 1.428.000,00 ευρώ, με Κύριο του έργου τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και Φορέα Υλοποίησης τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Τα έργα αυτά σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της εγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού (ΒΙΟ.ΚΑ), ένα έργο για το οποίο έχει ήδη ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης, θα επιτρέψουν εν τέλει την πλήρη λειτουργία του δικτύου ακαθάρτων στις Κοινότητες Άστρους, Μελιγούς και Παραλίου Άστρους.

Η έναρξη λειτουργίας του δικτύου βιολογικού καθαρισμού εκπληρώνει ένα αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλές δεκαετίες, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος και αναδεικνύει έναν σύγχρονο Δήμο που επενδύει στις υποδομές.

Η Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας

Αναγνωστάκου Χριστίνα

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr