Αποχωρεί μετά από 23 χρόνια ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κ. Βασίλης Μπιστόλας

Απριλίου 20, 2023 0
Αποχωρεί μετά από 23 χρόνια ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κ. Βασίλης Μπιστόλας
Με ανάρτηση του χθες, ο κ. Μπιστόλας Βασίλης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.
Σήμερα Τετάρτη 19η Απριλίου 2023 τελειώνει ουσιαστικά για μένα μια περίοδος της επαγγελματικής ζωής μου. Μετά από 23 χρόνια στη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, (από ιδρύσεως το 2000) επιστρέφω στην οργανική μου θέση, αυτή του θεολόγου καθηγητή στο 4Ο ΓΕΛ Τρίπολης.
Αυτά τα 23 χρόνια αποτέλεσαν για μένα μια εμπειρία ζωής. Εμπειρία που έχει σχέση με τις σχέσεις των ανθρώπων, με το κράτος που πολλές φορές αντιμάχεται τον εαυτό του, με τις ευχάριστες στιγμές, με την αχαριστία. Περισσότερο απ’ όλα με τον αγώνα που έχει γίνει (και με προσωπικό κόστος) να καταλάβει η Τρίπολη και η Αρκαδία την ανάγκη της παιδείας με βάση τον πολιτισμό. Έγιναν μεγάλα βήματα, αλλά όχι όλα. Βέβαια είναι αδύνατον στα πλαίσια μιας διευθυντικής πορείας, όσο μεγάλη κι αν είναι, να αλλάξει κάποιος τις αγκυλώσεις και τις παρωχημένες νοοτροπίες, αλλά έχει τοποθετηθεί η βάση και πλέον υπάρχει ελπίδα. Το σχολείο μεγάλωσε, στελεχώθηκε με μόνιμο προσωπικό, έχει ένα από τα καλύτερα διδακτήρια στην Ελλάδα. Όλα αυτά έγιναν με πόλεμο με τις καθεστηκυίες αντιλήψεις. Υπάρχουν όμως και καταστάσεις που δεν μπορεί κάποιος να πολεμήσει, όπως η άγνοια και η βλακεία. Και την άγνοια την αποδίδω στους συντάκτες της νομοθεσίας που ενώ είμαι κάτοχος δεύτερης επίσημης ειδικότητας στην εκπαίδευση, αυτή δεν υπολογίζεται στη μοριοδότηση, αφού οι σπουδές μουσικής είναι …αδιαβάθμητες. Στους ίδιους συντάκτες αποδίδω και την πονηρία της διαγραφής με χαριτωμένο τρόπο (οροφή) της διοικητικής εμπειρίας. Η βλακεία όμως δεν παίζεται. Υπάρχει ικανοποίηση, οι διαδικασίες πέτυχαν κι ας πήγαν οι έμπειροι στα αζήτητα.
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, τους γονείς που εμπιστεύτηκαν το σχολείο και τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr