Το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης (Λ.Ε.Τ.) εκπροσώπησε την Αρκαδική πρωτεύουσα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στα Τρίκαλα

Απριλίου 10, 2023 0
Το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης (Λ.Ε.Τ.) εκπροσώπησε την Αρκαδική πρωτεύουσα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στα Τρίκαλα
Το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης ( Λ.Ε.Τ. ) εκπροσώπησε την Αρκαδική πρωτεύουσα στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που φιλοξενήθηκε στην πόλη των Τρικάλων.
 
Η 9η Γιορτή Χορού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8/4/2023 στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου της Θεσσαλικής πόλης.
Διοργανωτές: Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος  Τρικκαίων και το Κέντρο Χορού Τρικάλων "Τρίκκη" που είχε αναλάβει τον προγραμματισμό, τη φιλοξενία και τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης.
Είκοσι χορευτικές "ομάδες - αποστολές" από κάθε γωνιά της Ελλάδας συμμετείχαν στην 9η Γιορτή Χορού των Τρικάλων δημιουργώντας ένα μοναδικό παραδοσιακό κλίμα και μια ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα σε ολόκληρη τη Θεσσαλική πόλη που "αγκάλιασε"  θερμά και αυτή την πανελλήνια χορευτική συνάντηση.
Τα μέλη της πολυμελούς χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης εμφανίστηκαν το πρωί του Σαββάτου αμέσως μετά το Κέντρο Χορού Τρικάλων "Τρίκκη", που άνοιξε τη Γιορτή Χορού.
Με περισσή λεβεντιά και περηφάνια οι άνδρες και οι γυναίκες του Λ.Ε.Τ. παρουσίασαν το χορευτικό τους πρόγραμμά αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όχι μόνο του κόσμου αλλά και των άλλων αποστολών που παρακολουθούσαν την εκδήλωση το πρωι του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων.
Δεν ήταν μόνο η άψογη εκτέλεση του χορευτικού προγράμματος και οι εντυπωσιακές παραδοσιακές αρκαδικές ενδυμασίες που έκανε μοναδική την εμφάνιση του Λ.Ε.Τ. στα Τρίκαλα αλλά κυρίως η ψυχή των μελών της Τριπολιτσιώτικης ομάδας σε συνδυασμό με την πρωτότυπη επιλογή να ξεκινήσει το πρόγραμμα της τραγουδώντας και χορεύοντας παράλληλα ένα παραδοσιακό τραγούδι.
Η αποστολή του Λ.Ε.Τ. στα Τρίκαλα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9/4/2023 με μία επίσκεψη στα Μετέωρα.
Η επιστροφή της χορευτικής ομάδας στην Τρίπολη το βράδυ της Κυριακής και το Δ.Σ. του Λ.Ε.Τ. έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της εμφάνισης.
#ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr