Νίκος Φλώρος: Στα σκουπίδια η φωτογραφική έκθεση για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Απριλίου 09, 2023 0
Νίκος Φλώρος: Στα σκουπίδια η φωτογραφική έκθεση για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης
Η ανάρτηση του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη κ. Νίκου Φλώρου:

Σήμερα μου έστειλαν αυτή την φωτογραφία που είναι πεταμένα τα πάνελς της φωτογραφικής έκθεσης 200 iso μια δική μου ιδέα για να γίνει ένας θεσμός μοναδικός στην Τρίπολη σαν την πόλη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με πολλές δραστηριότητες και δράσεις ! Δίνοντας την ευκαιρία στην πόλη να αλλάξει εικόνα μέσα από αυτό το φεστιβάλ φωτογραφίας με κάλεσμα από όλων τον κόσμο διάσημους φωτογράφους και νέους που ασχολούνται με την καλλιτεχνική φωτογραφία !

Μια πρόταση που δυστυχώς πετάχτηκε στα σκουπίδια όπως τόσες άλλες για να αλλάξει η Τρίπολη από πόλη συνταξιούχων σε μια πόλη με όραμα που θα κρατήσει τους νέους της να μη φεύγουν !

Τα έργα που γίνεται και θα γίνουν ανεξάρτητα από τον κάθε δήμαρχο της πόλης είναι έργα χωρίς ουσία χωρίς ουσιαστικά Να προσφέρουν κάτι διαφορετικό και να αναπτύξουν νέες εργασίες και τουρισμό σε μια πόλη που μεγαλώνει σαν ένα χωριό για να πηγαίνεις βόλτες πάνω κάτω στις πλατείες χωρίς να έχεις να δεις κάτι ενδιαφέρον!

Τα λέω αυτά γιατί δεν ιδρώνει κανενός το αυτί και το μόνο που ενδιαφέρει είναι μια θέση στο δημόσιο τα νέα παιδιά δεν τα ρώτησε κανείς ποιο είναι το μέλλον τους σε μια πόλη σαν την Τρίπολη που έχει γίνει η χαρά του ερασιτέχνη σε όλα τα επίπεδα! Εγώ προσωπικά δεν θα ασχοληθώ ξανά σε τίποτα πολιτιστικό στην Τρίπολη γιατί θέλω να είμαι έντιμος απέναντι σε κάθε πολίτη της πόλης και όχι να προσφέρω υποκουλτούρα γιατί αυτό άρεσει όπως λένε στον κόσμο ! Ξέρετε κόσμος εκπαιδεύεται αν τους δίνεις σκουπίδια για πολιτισμό σκουπίδια θα πάρετε και εσείς στο τέλος ! Ένα έχω να πω θυμάμαι στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη όταν ήμουν μικρό παιδί που ερχόταν καλεσμένος από τον αγαπημένο καλλιτέχνη Δημήτρη ταλαγανη ο Γιάννης Ρίτσος να απαγγέλει ποιήματα του και εγώ να μην ξέρω το μέγεθος αυτών των ανθρώπων αλλά μπόλιασαν την ψυχή μου με δίδαξαν με εκπαίδευσαν να δω την Ζωή με όραμα με ελπίδα!

Για αυτό έγινα καλλιτέχνης εξαιτίας τους γιατί ήθελα και εγώ να δώσω κάτι ανώτερο στον συνάνθρωπο μου ! Και σήμερα στη ίδια πλατεία εκεί που η Μελίνα Μερκούρη έβλεπε γλυπτά καταξιωμένων καλλιτεχνών και άκουγε τον Ρίτσο και άλλους μεγάλους ποιητές να ακούμε τώρα τρίτο τέταρτους εθνικής σκυλαδικων και άλλους μεγάλους τραγουδιστές καταξιωμένους του είδους αυτόυ που αρέσουν στον κόσμο γιατί πρέπει να γεμίζουμε της Πλατείες με άρτο και θεάματα γιατί μια θέση στο πολιτικό πάνελ αξίζει περισσότερο από την ψυχή ενός παιδιού που εκπαιδεύεται στην υποκρισία ενός χαμένου μέλλον τους!!!

Απάντηση της Αντιδημάρχου, κ.

Ελένης Καρούντζου:

Σχετικά με τη χθεσινή (8/4/23) δημοσίευση, σε προσωπική ιστοσελίδα του κ. Φλώρου, απαντούμε τα εξής:
Τον Ιούνιο του 2021, ο Δήμος Τρίπολης σε μια εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Νίκο Φλώρο, διοργάνωσε διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας «Τριπολιτσά ISO 200».
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Νοέμβριο του 2021 και η έκθεση διήρκεσε όλους τους χειμερινούς μήνες.
Οι φωτογραφίες ενσωματώθηκαν σε φώτο πάνελς ειδικής κατασκευής ώστε να αντέχουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, αέρας, χιόνι).
Μετά το πέρας της έκθεσης, τα πάνελς αποθηκεύτηκαν σε εξωτερικό χώρο του Δήμου Τρίπολης, αφού λόγω του μεγέθους τους δεν χωρούν σε εσωτερικό χώρο και η ειδική κατασκευή τους επιτρέπει την αποθήκευση τους σε εξωτερικό χώρο.
Δεν είναι για κανένα λόγο, ούτε πεταμένα, ούτε αφημένα σε χώρο σκουπιδιών.
Πρόθεση του Δήμου είναι να φυλάξει και επαναχρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα πάνελς για επόμενη δράση που θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι.
Κατανοούμε την αντίδραση του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη μας και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr