Κωνσταντινόπουλος: "Πετύχαμε τη φορολόγηση των Ευρωβουλευτών στην Ελλάδα, να μάθουμε ποιοι δεν πλήρωναν φόρους"

Μαρτίου 23, 2023 0
Κωνσταντινόπουλος:
Απόσπασμα από την συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»:

Για τη φορολόγηση των ευρωβουλευτών:

Η κυβέρνηση επέτρεψε να μην φορολογούνται οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην Ελλάδα, παρά τα όσα έλεγαν η ΑΑΔΑΕ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Έχασε χρόνο και οι ευρωβουλευτές προσέφυγαν στο ΣτΕ. Δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε σχετικός νόμος, δεν θα πληρωθούν κάποια λεφτά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά, ως βουλευτής του, αναδείξαμε το θέμα της φορολόγησης των ευρωβουλευτών. Για μένα είναι δικαιοσύνη ότι σήμερα θεσπίζεται η φορολόγηση των ευρωβουλευτών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Θα ήταν καλό να μάθουμε ποιοι ευρωβουλευτές από ποια κόμματα δεν πλήρωσαν τους φόρους που ζητούσε η ΑΑΔΕ όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες: 

ο κ. Ανδρουλάκης χθες στην ΕΡΤ επανέλαβε όσα έχει ήδη ξεκαθαρίσει: θέλουμε προγραμματική συμφωνία από την α’ Κυριακή, χωρίς Τσίπρα – Μητσοτάκη. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, δεσμευόμαστε ότι πριν από τις εκλογές θα έχουμε μιλήσει ανοιχτά για όλες τις προϋποθέσεις που θέτουμε. Δεσμευόμαστε σε αυτούς που θα μας ψηφίσουν για αυτές τις προϋποθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο για την πρωθυπουργία, δεν θα είναι τεχνοκράτης. Οι προϋποθέσεις μας για συνεργασία μεταξύ άλλων είναι:  η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η κατάργηση του άρθρου 10 του νέου νόμου στο ΕΣΥ που ιδιωτικοποίησε και διέλυσε τη δημόσια υγεία, το πλαφόν στη λιανική τιμή το ρεύματος - αυτά τα 8 δις που έδωσε η κυβέρνηση στους 4 μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς λείπουν από το πορτοφόλι του απλού πολίτη, λείπουν από την υγεία και την παιδεία, αυτό δεν θα το ξεχάσουμε, ούτε θα το αφήσουμε έτσι-  τη στήριξη στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη.

Την α’ Κυριακή τα ποσοστά των κομμάτων θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέπουν δεύτερη Κυριακή. Οι πολίτες έχουν δώσει το μήνυμα λοιπόν:  κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Σε αυτό ακριβώς απαντά η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για κυβέρνηση από την α’ Κυριακή

Τέλος, αφού όλοι θέλουν να συγκυβερνήσουν μαζί μας, μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει απευθείας ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαχειρίστηκε το Μάτι, μια κυβέρνηση των Τεμπών και το ΠΑΣΟΚ.

#Οδυσσέας_Κωνσταντινόπουλος

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr