Έλατο από τη Γορτυνία φυτεύτηκε στο πρώτο Πάρκο Ελληνικής Επανάστασης

Μαρτίου 20, 2023 0
Έλατο από τη Γορτυνία φυτεύτηκε στο πρώτο Πάρκο Ελληνικής Επανάστασης
Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα, παρευρέθηκε και χαιρέτησε την εκδήλωση εγκαινίων του πρώτου Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Μάχης Κάτω Μηναγίων του Δήμου…

Το πρώτο Πάρκο Ελληνικής Επανάστασης στη χώρα, δημιουργήθηκε με την συμμετοχή 21 Δήμων της Πελοποννήσου και βρίσκεται στον οικισμό Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Οι 21 ιστορικοί Δήμοι δενδροφύτευσαν, σε μια κίνηση συμβολική που ένωσε ολόκληρη την Πελοπόννησο, 21 «Δέντρα Ελευθερίας».  Ένα δέντρο από κάθε Δήμο, κομμάτι της φυσικής κληρονομιάς του που συνδέεται άρρηκτα με τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Ο Δήμος Γορτυνίας συμμετείχε στην δημιουργία του εμβληματικού πάρκου φυτεύοντας ένα έλατο παρμένο από τα κολοκοτρωνέικα λημέρια. Ανάμεσα στα δέντρα που φυτεύτηκαν από άλλος Δήμους ήταν τα εξής: πλάτανος, ελιά, χαρουπιά, δρυς, λεμονιά, πουρνάρι, φοίνικας και σφένδαμο. Στην είσοδο του πάρκου τοποθετήθηκε πίνακας με ιστορικό χάρτη της Πελοποννήσου, όπου επισημαίνονται οι τόποι καταγωγής των δέντρων και αναπτύσσονται 21 μικρές ιστορίες Ελευθερίας της Ελληνικής Επανάστασης που έλαβαν χώρα στους εν λόγω Δήμους, κατά τη διάρκεια του Αγώνα. 

Πραγματοποιήθηκε δοξολογία, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο εις μνήμην των Αγωνιστών που έπεσαν στη Μάχη των Κάτω Μηναγίων και εκφωνήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τους παρευρισκόμενους Δημάρχους. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας, το Δήμο Πύλου Νέστορος και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αμπελοκήπων. 

pylos4

pylos9

pylos7

#ΠΑΡΚΟ_ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ_ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr