ΣΕΕΝΠ: Γενική Απεργία και Συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού

Μαρτίου 13, 2023 0
ΣΕΕΝΠ: Γενική Απεργία και Συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού
Την Πέμπτη 16 Μάρτη έχει προκηρυχθεί Γενική Απεργία.

 Σε συνέχεια των τεράστιων, μαζικών, λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κανένας συνάδελφος στη δουλειά ! Να νεκρώσουν όλοι οι εργασιακοί χώροι ! Να γεμίσουν οι δρόμοι από απεργούς ! Να ενωθούν οι φωνές μας με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους άνεργους, τους εξαθλιωμένους. Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο, στους δρόμους θα πνιγεί ο σατράπης –το αστικό κράτος κι όλες του οι κυβερνήσεις μαζί με τους καπιταλιστές εργοδότες – που τσακίζουν τις ζωές μας για τα αιματοβαμμένα κέρδη τους.

Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιεγραμμένο. Ένοχοι είναι όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν, ξεπούλησαν κι άφησαν αστελέχωτες τις σιδηροδρομικές μεταφορές ακολουθώντας πιστά την πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων που ήταν οδηγία της Ε.Ε και που αντιμετωπίζει τις σιδηροδρομικές μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας, αδιαφορώντας για την ασφάλεια επιβατών κι εργαζομένων. 

Το ξέσπασμα της λαϊκής οργής δεν ήρθε από το πουθενά. Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός σήμερα. Από τη μία το αστικό κράτος έχει φτιάξει υποδομές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  για να αρπάζει τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών αλλά και να παρακολουθεί τους πολίτες με ηλεκτρονικό φακέλωμα κι από την άλλη το ίδιο αστικό κράτος να μην αξιοποιεί την τεχνολογία για την ασφαλή επιτήρηση των τραίνων γιατί τη θεωρεί κόστος, την ίδια ώρα που μπούκωνε την ιδιωτική FSI- Hellinic Train με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ !

Το αστικό κράτος και όλες του οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τις ανάγκες και την προστασία του λαού ως κόστος που πρέπει να παραμερίζεται γιατί βλάπτει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την ανάπτυξή τους. Το διαπιστώνουμε σε μια σειρά γεγονότα όπως τη διαχείριση της πανδημίας, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τα εργατικά «ατυχήματα». Καθημερινά σε κάθε κλάδο βλέπουμε να μην τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας γιατί αποτελούν κόστος για τους εργοδότες, με αποτέλεσμα τα σχεδόν καθημερινά εργατικά ατυχήματα με νεκρούς εργαζόμενους με πιο πρόσφατη την εργοδοτική δολοφονία ενός 25χρονου οικοδόμου στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης. 

Στον κλάδο της ενέργειας που εργαζόμαστε  - και που γίνεται πάρτι κερδοφορίας από τους επιχειρηματικούς ομίλους-  το γνωρίζουμε καλά: συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, μισθοί πείνας, κακοσυντηρημένα δίκτυα και μηχανολογικός εξοπλισμός, μη μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας δίχως εργασιακά δικαιώματα (συμβάσεις δίμηνα, οχτάμηνα, εργολαβικοί εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με μπλοκάκι). Είναι ο κλάδος με τους περισσότερους νεκρούς εργαζόμενους σε εργατικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια. Όλες οι κυβερνήσεις νομοθέτησαν τον συγκεκριμένο εργασιακό μεσαίωνα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ε.Ε για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τα καπιταλιστικά αρπαχτικά θησαυρίζουν και το ρεύμα παραμένει πανάκριβο και κομμένο για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ή θα συνεχίζουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί τις ζωές και τα δικαιώματά μας ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, να απεργήσουν, να βγούμε στους δρόμους, να οργανωθούμε, να δώσουμε τρόπο στην οργή και να ενώσουμε τις φωνές μας βροντοφωνάζοντας ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !  

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ  ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ 

Τρίπολη, πλατεία Πετρινού, 11:00πμ

Το ΔΣ                                    

#ΑΠΕΡΓΙΑ #ΣΕΕΝΠ #ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr