Τα ζητήματα με τις ανεμογεννήτριες και τα αρδευτικά της Τάκας έθεσε στον κ. Πέτσα ο Δήμαρχος Τρίπολης

Δεκεμβρίου 05, 2022 0
Τα ζητήματα με τις ανεμογεννήτριες και τα αρδευτικά της Τάκας έθεσε στον κ. Πέτσα ο Δήμαρχος Τρίπολης
Δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα, τα οποία απασχολούν την περιοχή μας, έθεσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.
Κώστας Τζιούμης στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, το πρωί της Δευτέρας (5/12/2022), στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο θέμα με τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας που δεν εισακούσθηκαν από τη ΡΑΕ.

 «Αυτό πρέπει να το δείτε ως Κυβέρνηση. Πρέπει να μπει ένας περιορισμός. Δεν είμαστε εναντίον των ΑΠΕ, αλλά λέμε όχι στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών σε περιοχές που έχουν ιστορία, πολιτισμό και μεγάλη ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα αρδευτικά δίκτυα της λίμνης Τάκας για τα οποία έχουν εγκριθεί τα τεύχη δημοπράτησης από το καλοκαίρι, αλλά το έργο δεν έχει προχωρήσει.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης έθεσε ακόμα ζητήματα που αφορούν την νομοθεσία για τα αδέσποτα, την κατανομή των ΚΑΠ με βάση την έκταση κάθε δήμου, τη δημοτική οδοποιία, τις καθυστερήσεις αξιολόγησης προτάσεων για αναπλάσεις μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πλαφόν για τα έργα και την καθυστέρηση μεταφοράς του έργου του βιολογικού Λεβιδίου σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τη λειτουργία των άλλων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων και την αποκατάσταση χώρων που γινόταν η προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων.

Τέλος, ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε ότι πάντοτε οι πόρτες του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν ανοιχτές για συνεργασία και προσέθεσε ότι ο Δήμος Τρίπολης προχωρά γρήγορα και δεν έχει καθυστερήσει κανένα χρηματοδοτημένο έργο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr