ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα»

Νοεμβρίου 29, 2022 0
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα»
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προτάσεις βιώσιμης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα» στο Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» στο Άστρος Κυνουρίας.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Η παρουσίαση και η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυνατότητα αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα. Παράλληλα αναζητήθηκαν τρόποι μελλοντικών συνεργασιών με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, είτε μέσω προγραμμάτων κατάρτισης (π.χ. Μελισσοκομία) των παραγωγών είτε μέσω κάποιων πιλοτικών προγραμμάτων για να επιτευχθεί αύξηση της αειφορίας στις καλλιέργειες. Τέλος δόθηκε βάση στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των συνεργατικών σχημάτων.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τον ΕΛΓΟ Δήμητρα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήρθαν στον Δήμο μας για μια τόσο σημαντική ενημερωτική εκδήλωση. Ο αγροδιατροφικός τομέας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της οικονομίας. Με συνέργειες και συνεργασίες θα πετύχουμε τον απώτερο στόχο όλων μας για μια καινοτόμα και βιώσιμη ανάπτυξη, του πρωτογενή τομέα, με ανταγωνιστικό χαρακτήρα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr