Πρωτοποριακή εκδήλωση δωρεάς μαλλιών έγινε στην Τρίπολη

Νοεμβρίου 15, 2022 0
Πρωτοποριακή εκδήλωση δωρεάς μαλλιών έγινε στην Τρίπολη
Σημαντική ήταν η υποστήριξη του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην εκδήλωση δωρεάς μαλλιών που έγινε για πρώτη φορά στην Τρίπολη ( Κυριακή 13/11/22 ) από τον τοπικό Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών, τον Πανελλαδικό Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και το…

Αρχικά ομάδα στελεχών και εργαζομένων του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης παρακολούθησε την εκδήλωση, ο Ψυχολόγος του Κέντρου κ.

Χρίστος Σταθουλόπουλος ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης ενώ το Τμήμα Εστίασης του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ετοίμασε και πρόσφερε σε όλους τους καλεσμένους γλυκίσματα.

Εκτός από τον Ψυχολόγο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ που αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και του οικογενειακού περιβάλλοντος ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Σταύρος Περουκίδης και η Έφορος του Πανελλαδικού Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ κ. Κυριακή Κοκονέζη η οποία συγκλόνισε το ακροατήριο περιγράφοντας την προσωπική της μάχη με τον καρκίνο.

Χαιρετισμό από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης, που ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελένη Καρούντζου η οποία συνεχάρη το Σύλλογο Κουρέων και Κομμωτών Τρίπολης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία που πήρε αλλά και το Σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ για το έργο που προσφέρει στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης ήταν εντυπωσιακό με τα μικρά μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τρίπολης να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για πρόληψη και ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού ενώ εντυπωσιακό ήταν και το σκηνικό με μικρά παιδιά από την Τρίπολη να κόβουν επιτόπου τα μαλλιά τους και να χαρίζουν τις κοτσίδες στους στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ για την κατασκευή περουκών που θα χρησιμοποιήσουν γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και έχουν χάσει τα μαλλιά τους από τις χημειοθεραπείες.

Με αφορμή την εκδήλωση δωρεάς μαλλιών που έγινε στην Τρίπολη στελέχη του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ήλθαν σε επαφή με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται συνάντηση των επιστημονικών ομάδων για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μιας πιο στενής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ της Τρίπολης λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ειδικό Τμήμα Αποκατάστασης γυναικών με καρκίνο του μαστού. Υπεύθυνη του Τμήματος αυτού είναι η Προισταμένη της Θεραπευτικής Ομάδας του Κέντρου Φυσικοθεραπεύτρια κ. Ζωή Σινάνη η οποία έχει εξειδικευτεί στην παροχέτευση λεμφοιδημάτων.

IMG 1480

IMG 1486

IMG 1485

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr