«Η Αρκαδία των Περιηγητών» αποκαλύφθηκε στην Παλαιά Βουλή

Νοεμβρίου 06, 2022 0
«Η Αρκαδία των Περιηγητών» αποκαλύφθηκε στην Παλαιά Βουλή
Στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του επετειακού τόμου «Η Αρκαδία των Περιηγητών», του συγγραφέα κ. Βασίλη Καρδάση, σε έκδοση του Δήμου Τρίπολης, το βράδυ της Παρασκευής (4/11/2022).

Πρόκειται για ένα σημαντικό βιβλίο, που μέσα από τα κείμενα των περιηγητών που ταξίδεψαν στην Αρκαδία, από τον 17ο ως το 19ο αιώνα, καταγράφουν την κατάσταση της περιοχής, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τις συμπεριφορές των ανθρώπων και τις παραδόσεις. Τα κείμενα συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας εικονογράφηση που αναδεικνύει το Αρκαδικό Ιδεώδες.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συντελεστές της έκδοσης, τους εκλεκτούς παρουσιαστές του τόμου, την εξ Αρκαδίας συντονίστρια της εκδήλωσης, αλλά και τους παρευρισκόμενους θεατές στην Παλαιά Βουλή.

«Την ευθύνη και την τιμή της έκδοσης αυτής ανέλαβε η επιφανέστερη, ίσως, από τις νεώτερες θυγατέρες της Αρκαδίας, η Ντρομπολιτσά του Κολοκοτρώνη, η δική μας Τρίπολη, ο Δήμος Τρίπολης.

Ως δήμαρχος την παραδίδω στην κρίση των συμπολιτών μου, των συνελλήνων, των ειδικών της Ιστοριογραφίας. Και, βέβαια, θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συντελεστές της έκδοσης αυτής: τον καθηγητή Βασίλη Καρδάση, πρωτίστως, αλλά και τον Βαγγέλη Κασσαβέτη και τον Ηλία Κολοβό και την Νεκταρία Πιταριδάκη» τόνισε – μεταξύ άλλων – ο Δήμαρχος Τρίπολης.

Τα συγχαρητήριά του προς τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ευχήθηκε να έχει καλή πορεία η έκδοση. «Αυτός ο τόμος θεωρώ ότι είναι η δική σας συνεισφορά για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία και για την αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από την Αρκαδία και γύρω από την Άλωση της Τριπολιτσάς» είπε ο κ. Παυλόπουλος προς τον Δήμαρχο Τρίπολης.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, πρώην Υπουργός και Καθηγητής κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης για την τιμή να τον προσκαλέσει στην παρουσίαση και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Τρίπολης, τον κ. Καρδάση και όλους τους συντελεστές της έκδοσης.

Από την πλευρά του, ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής κ. Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε καταπληκτική αυτή την έκδοση και προχώρησε στην ανάλυσή του για τα όσα καταγράφονται σε αυτό τον τόμο.                       

«Ο Δήμαρχος Τρίπολης από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια αυτή» είπε ο Συγγραφέας και Καθηγητής κ. Καρδάσης, ευχαριστώντας τον κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους ομιλητές, όπως και τους Ευάγγελο Κασσαβέτη και Ηλία Κολοβό.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Πηνελόπη Γαβρά.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr