Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λεωνίδιο λόγω των εργασιών του έργου «Ανάπλαση κεντρικού οδικού άξονα και παρακαμπτηρίων Λεωνιδίου»

Οκτωβρίου 27, 2022 0
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λεωνίδιο λόγω των εργασιών του έργου «Ανάπλαση κεντρικού οδικού άξονα και παρακαμπτηρίων Λεωνιδίου»
Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, εγκρίνει προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οικισμό Λεωνιδίου, σύμφωνα με την εισήγηση της προϊσταμένης Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών στα πλαίσια εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Ανάπλαση κεντρικού οδικού άξονα και παρακαμπτηρίων Λεωνιδίου», και οι οποίες περιλαμβάνονται στη…

α) στην κεντρική οδό του Λεωνιδίου και για το τμήμα αυτής από την Παρακαμπτήρια οδό πριν την Πλατεία Ουράνη και μέχρι τη διασταύρωση του πρατηρίου υγρών καυσίμων AVIN καθώς επίσης και επί της παρακαμπτηρίου οδού παράλληλης της Δασκάλου Παναγιώτη Μίχα και

β) στην ανακατασκευή της Πλατείας Λεωνιδίου 25ης Μαρτίου και των όμορων οδών βόρεια και δυτικά αυτής (ταχυδρομείο, παιδική χαρά), ως εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων των εισερχομένων στο Λεωνίδιο επί της Κεντρικής Οδού Λεωνιδίου, από την παρακαμπτήρια πριν την Πλατεία Ουράνη Κώστα και μέχρι την παρακαμπτήρια οδό πριν την κεντρική πλατεία Λεωνιδίου 25ης Μαρτίου καθώς επίσης και επί της παρακαμπτήριου οδού παράλληλης της Δασκάλου Παναγιώτη Μίχα. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από την παρακαμπτήρια οδό πριν την Πλατεία Ουράνη Κώστα μέσω της οδού Βουγά για να επανέλθουν τα οχήματα πάλι πριν την πλατεία 25ης Μαρτίου στην Κεντρική οδό του Λεωνιδίου. Την ίδια διαδρομή αντίστροφα μέσω της οδού Βουγά ακολουθούν και τα οχήματα που έρχονται από τον οικισμό Λεωνιδίου προς την Πλατεία 25ης Μαρτίου, προκειμένου να επανέλθουν στην παρακαμπτήριο μετά την Πλατεία Ουράνη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις όμορες οδούς δυτικά και βόρεια της Πλατείας 25ης Μαρτίου (ταχυδρομείο, παιδική χαρά) και σήμανση αδιέξοδης οδού στην οδό που διέρχεται από την πλαϊνή είσοδο του αρχοντικού Χιώτη (χώρος στάθμευσης).

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις απεικονίζονται στο Σχέδιο 1 «Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις (Τμήμα 1)», το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσης, και περιλαμβάνεται στη Μελέτη που κατέθεσε ο ανάδοχος.

Εγκρίνει επίσης:

  • Να τοποθετηθεί η απαραίτητη εργοταξιακή σήμανση σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και το σχέδιο του αναδόχου.
  •  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να εφαρμοστούν από την δημοσίευση της παρούσης και έως και την 23-12-2022 ημέρα Παρασκευή με την παράδοση της οδού σε κυκλοφορία.

Στη Μελέτη που κατέθεσε ο ανάδοχος, στον τίτλο του εξωφύλλου και όπου αλλού αναφέρεται η Επαρχιακή Οδός Άστρους Λεωνιδίου, εννοείται η Κεντρική Οδός του Λεωνιδίου. Κατά το λοιπό περιεχόμενο της Μελέτης, αυτό είναι ορθό και εγκρίνεται.

  • Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στο Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας, να δημοσιευτεί κατά το πλήρες κείμενό της, στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου, σύμφωνα με τη κείμενη διαδικασία και περίληψη αυτής σε μια ημερήσια ή εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα (Πρωινός Μοριάς). Κατά της ανωτέρω απόφασης για τους λόγους που ανέφερε στο εισηγητικό μέρος της παρούσης ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr