Δωρεάν ξενάγηση στα Άνω Δολιανά

Σεπτεμβρίου 28, 2022 0
Δωρεάν ξενάγηση στα Άνω Δολιανά
Τα Άνω Δολιανά είναι ένα όμορφο χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Θα σας ξεναγήσει ο Γιώργος Καραγιάννης που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει και εργάζεται στο χωριό.

Θα ξεκινήσουμε από το κέντρο του χωριού και θα κατευθυνθούμε, μέσω μονοπατιού στην ανατολική γειτονιά του χωριού, τα «Αγγελέικα», για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς το οροπέδιο της Τρίπολης. Θα συνεχίσουμε μέσω δασικού δρόμου και τσιμεντόδρομου να περπατάμε στο δάσος με τις καστανιές και θα φτάσουμε μέχρι στον μικρό καταρράκτη στο ρέμα του Αγιάννη.

Από εκεί, ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας, θα επιστρέψουμε μέσω ασφαλτόδρομου στο χωριό ή θα κατέβουμε από ένα πανέμορφο μονοπάτι στη ρεματιά του Αγιάννη, θα περπατήσουμε για λίγο δίπλα στο ρυάκι και θα ανέβουμε μέσω μονοπατιού στην κάτω γειτονιά του χωριού και, αφού περάσουμε από την εκκλησία του Αγιώργη, μέσα από ανηφορικά σοκάκια θα επιστρέψουμε και πάλι στο κέντρο του χωριού και στο «Ονειρολόγιο» για να σας κεράσουμε σπιτικό λικέρ ή, ανάλογα με την εποχή, παγωμένο τσιπουράκι ή καυτό ρακόμελο.

Σε όλη τη διάρκεια της βόλτας μας θα μιλήσουμε για την ιδιαίτερη ιστορία του χωριού, για τα έθιμα, τους θρύλους και τις παραδόσεις, καθώς και για την πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα χλωρίδα και πανίδα.

Ο Γιώργος Καραγιάννης είναι Συνοδός Βουνού και μέλος της Κοιν.Σ.Επ. 5ΕΝΤΕ, με τη φροντίδα της οποίας έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται το Δίκτυο Μονοπατιών Άνω Δολιανών.

Σημείο συνάντησης για την έναρξη της ξενάγησης είναι το καφενείο «Ονειρολόγιο» και ώρα συνάντησης 9:30 π.μ.

Εξοπλισμός
• Παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα
• Ρούχα κατάλληλα για δραστηριότητα στη φύση και ανάλογα με την εποχή.
• Καπέλο
• Μπουκάλι με νερό
• Μικρό σακίδιο
• Μπατόν πεζοπορίας (μικρό αριθμό μπορούμε να σας προμηθεύσουμε)

Διάρκεια
• 2 ώρες
- Φιλικό για παιδιά
- Επιτρέπονται τα κατοικίδια.

#Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσεων στο τηλ. 6972582918 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ενημερωθείτε για τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της 5ΕΝΤΕ στο https://www.5ente.com/kanones-symmetoxis

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr