Το μήνυμα για την Άλωση της Τριπολιτσάς από τους επισήμους

Σεπτεμβρίου 25, 2022 0
Το μήνυμα για την Άλωση της Τριπολιτσάς από τους επισήμους
Μετά το πέρας της Παρέλασης για την 201η επέτειο Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς, οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς, ήταν αποτέλεσμα του στρατηγήματος του Γέρου του Μοριά ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην εμπέδωση και ευόδωση της Επανάστασης. Όσον αφορά την Τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους γείτονες αναφέροντας ότι «αν τολμήσουν οι Τούρκοι να πειράξουν έστω και μία σπιθαμή θα έχουν την ίδια τύχη με τους προγόνους τους»,

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ανέφερε ότι σημερινή μέρα εορτάστηκε με σεμνότητα και λαμπρότητα και η στιγμή της Άλωσης, καθόρισε την εξέλιξη της Επανάστασης και έχει μεγάλη αξία, καθώς μέχρι και σήμερα γίνεται ιδιαίτερη μνεία από τους Τούρκους οι οποίοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι δεν είναι πια Οθωμανική Αυτοκρατορία. «Είναι ένας λόγος παραπάνω να θυμόμαστε την Άλωση της Τριπολιτσάς, λόγω της Τουρκικής προκλητικότητας η οποία συνεχίζεται», είπε ο κ. Βορίδης.

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Βλάσης, είπε ότι πρόκειται για σημαντική μέρα για όλη την Ελλάδα, καθώς η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Εθνικής Παλιγενεσίας και της Επανάστασης που οδήγησε στην Άλωση της Τριπολιτσάς, επίσης αναδεικνύεται ο στρατηγικός σχεδιασμός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που έδειξε ότι ακόμη και το ακατόρθωτο είναι δυνατό. Ενώ, αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μίλησε για το γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς που εδραίωσε την Επανάσταση, πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που μέχρι και σήμερα συνεχίζει να ενοχλεί τους Τούρκους. Επίσης, ο κ. Τζιούμης, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Τρίπολης για το γεγονός της Άλωσης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στην παρέλαση για την Άλωση της Τριπολιτσάς λέγοντας ότι ήταν εντυπωσιακή, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός της Επανάστασης του 1821 και έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους για τις εκδηλώσεις.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού, είπε ότι είναι μια σημαντική Επέτειος για όλο τον Μοριά, καθώς αποτέλεσε το σημαντικότερο γεγονός της Επανάστασης του 1821, ο κ. Παπαηλίου είπε ότι είναι μια μέρα που πρέπει να αναδεικνύουμε και την αυτογνωσία μας και το Εθνικό φρόνημα όλων των Ελλήνων και γι' αυτό το λόγο, χρειάζεται κοινωνική ενότητα και συνοχή.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και κ. Μανώλης Σκαντζός, μίλησαν για το σημαντικό γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς και για το πως αυτό καθόρισε την μετέπειτα πορεία του Ελληνικού κράτους.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται συμβολικά εδώ καθώς τα Καλάβρυτα διαδραμάτισαν και αυτά σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση, αναφέρθηκε στο γεγονός της Άλωσης που αποτελεί το σημαντικότερο για όλη την Ελλάδα.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, αναφέρθηκε στο μήνυμα της Τριπολιτσάς που οφείλει να καθοδηγήσει τα βήματα του Ελληνισμού από εδώ και στο εξής.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Φαράντος, είπε ότι είναι το σημαντικότερο γεγονός που συνέβη στη διάρκεια της Επανάστασης, οι Επαναστάσεις είπε ότι γίνονται για να απελευθερωθούν οι λαοί, από τους καταπιεστές τους και αυτή τη Επανάσταση ήταν Εθνική και Κοινωνική.

Τέλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε ότι πρόκειται για Εθνική υπερηφάνεια ενώ δήλωσε χαρούμενη για τους πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι, παρέλασαν και τίμησαν τους προγόνους τους, λέγοντας ότι ο Μοριάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα του '21.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr