×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/ekdilosi_metamorfosi

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μανώλη Δούνια στην Τρίπολη (pics-vid)

Σεπτεμβρίου 24, 2022 0
Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μανώλη Δούνια στην Τρίπολη (pics-vid)
Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μανώλη Δούνια, του οπλαρχηγού που απελευθέρωσε την πόλη της Τρίπολης από τους Τούρκους του 1821, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, το απόγευμα του Σαββάτου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων, από εκπροσώπους της στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Κατόπιν ξεκίνησαν οι ομιλίες για το γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς και για το μνημείο.

DSC 0919

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην συνεισφορά του Μανώλη Δουνια, τονίζοντας ότι δεν τον αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο τρόπο, και πως μόνο η Εκκλησία τον τιμά. Επίσης, επικεντρώθηκε στον δωρητή του μνημείου κ. Χρήστο Καλογερόπουλο, λέγοντας ότι ενδιαφέρεται για τον τόπο και την εικόνα της πόλης.

Από την μεριά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, μίλησε για την συνεισφορά του Μανώλη Δούνια ενώ μετέφερε τις ευχαριστίες, και στον θεμελιωτή του μνημείου κ. Καλογερόπουλο. Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι ο Δούνιας, θεμελίωσε την ιστορία κατά την οποία οι Τούρκοι μέχρι σήμερα, δεν μπορούν να αποδεχθούν.

DSC 0885

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού, είπε ότι είναι μια σημαντική ημέρα, γιατί τιμάται ο Προτοπορθητής της Τρίπολης, ένας αγωνιστής που πρέπει να θυμόμαστε και να τον τιμούμε.

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Βλάσης, είπε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στην εκδήλωση καθώς εκεί, είναι η περιοχή που έχει μεγαλώσει.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης σημείωσε, ότι τιμούμε έναν εξέχοντα αγωνιστή και όλους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας και είμαστε περήφανοι για αυτή τη δωρεά.

DSC 0917

Ο δωρητής του μνημείου κ. Χρήστος Καλογερόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, μίλησε για τη συνεισφορά του Μανώλη Δούνια στην πόλη της Τρίπολης. Επίσης, τόνισε ότι η πόλη δικαιούται και πρέπει να ομορφύνει κάνοντας μια πρόταση στον Δήμο Τρίπολης.

Τέλος, ο Καθηγητής κ. Ηλίας Χαλκιας, μίλησε για την πόλη την εποχή του 21 καθώς εκεί υπήρχε, η πύλη του Αναυπλιού ενώ, εξήγησε το πως συνελήφθη η ιδέα για την κατάληψη της πόλης καθώς και για τη συμπεριφορά των Ελλήνων στην Επανάσταση.

Ακολούθησαν απονομές στον Δωρητή του μνημείου κ. Χρήστο Καλογερόπουλο και τέλος τα χορευτικά της πόλης χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, απέναντι από το μνημείο.

{gallery}ekdilosi_metamorfosi{/gallery}

  • VIDEO

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr