«Αποχωρισμοί» Η προφορική μαρτυρία συναντά την τέχνη - Παράσταση αφήγησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Ιουλίου 18, 2022 0
«Αποχωρισμοί» Η προφορική μαρτυρία συναντά την τέχνη - Παράσταση αφήγησης στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί την παράσταση αφήγησης «Αποχωρισμοί», την Τετάρτη 27 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Προφορικές μαρτυρίες και ιστορίες ζωής από το Αρχείο Προφορικών Μαρτυριών και Ιστοριών Ζωής του Διασυνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, συνθέτουν μια παράσταση που ζωντανεύει μνήμες και θύμησες.

Ο μπάρμπα-Σπύρος και η Βούλα πέρασαν όλη τους τη ζωή στη Δημητσάνα. Αγωνίστηκαν στα χωράφια, στα περιβόλια, με τα ζωντανά και τη μοναξιά. Η φτώχεια, η κατοχή, ο εμφύλιος και ο ξενιτεμός όρισαν τη ζωή τους. Οι προφορικές μαρτυρίες τους γίνονται δράση επί σκηνής και η παράσταση αποτυπώνει και διηγείται την ιστορία μιας κοινότητας και όλα όσα βίωσαν οι άνθρωποί της. Αξιοποιώντας όσα έχουν καταγραφεί για τη ζωή του Σπύρου και της Βούλας, οι συντελεστές της παράστασης βρίσκουν τον δρόμο για να συν-βιώσουν μαζί με τους δύο ήρωες γεγονότα και συναισθήματα.

Συντελεστές παράστασης

Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Μαρία Μαχαίρα

Πρωτότυπη και παραδοσιακή μουσική: Αλέξανδρος Μακρής

Τραγούδι: Αλέξανδρος Μακρής

Κείμενα: Μαρία Μαχαίρα

Οργάνωση-Παραγωγή: «Αφηγήματα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αδράχτι»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00) ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

* Για την οργάνωση-παραγωγή της παράστασης, η «Αφηγήματα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αδράχτι» έλαβε επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων.

** Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Θερινού Σχολείου για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου με ειδική θεματική «Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Θεωρία, Πράξη, Δεοντολογία», το οποίο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας στη Δημητσάνα (24-31/7/2022), από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

  • ΠΙΟΠ
  • εκδηλωση

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr