ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε εξόρμηση στον Ερύμανθο

Μαϊος 20, 2022 0
O Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων πραγματοποίησε εξόρμηση στον Ερύμανθο
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] πραγματοποίησε την εξόρμηση στον Ερύμανθο, που είχε αναβληθεί την Κυριακή 17/4/2022.

Το λεωφορείο μας, αναχώρησε στις 7.30 το πρωί από την Τρίπολη και μετά από δύο περίπου ώρες έφτασε στο γραφικό και ιστορικό Λιβάρτζι [872 μ.

], πατρίδα πολλών αγωνιστών του 1821 και αρκετών ευεργετών. Χαρακτηριστικό είναι,  επίσης,  το γεγονός ότι δεν πάτησε το πόδι του Τούρκος στο χωριό!  Ξεκινήσαμε όλοι μαζί και φτάσαμε στο εξωκκλήσι του Αγίου  Κωνσταντίνου, σε μιάμιση ώρα,  περπατώντας σε χωματόδρομο.

 Μετά από  ολιγόλεπτη στάση, μια ομάδα επέστρεψε στο Λιβάρτζι από τα ίδια. Οι υπόλοιποι συνέχισαν την ανηφορική πορεία προς την κορυφή Άγιος Κωνσταντίνος [1620 μ.]. Το πετρώδες πεδίο  και η απουσία μονοπατιού έκαναν την ανάβαση επίπονη και σχετικά δύσκολη. Σε δύο ακόμη ώρες, φτάνοντας στην κορυφή,  η θέα προς τις άλλες κορυφές του Ερυμάνθου ήταν άπλετη  και αντάμειψε την κοπιώδη προσπάθειά μας. Ορατές ήταν, επίσης, και κορυφές αρκετών πελοποννησιακών βουνών.

Κατά την επιστροφή μας στο Λιβάρτζι μάς περίμενε, όλους μαζί,  η τοπική ταβέρνα, όπου γευτήκαμε εκλεκτά εδέσματα και  γλυκόπιοτο  κρασί. Το όμορφο χωριό είναι κατάφυτο από  πλατάνια, αφού εκεί υπάρχουν πηγές και το νερό ρέει  άφθονο. Δεν είναι τυχαία, λοιπόν, η λειτουργία, στο παρελθόν, νερόμυλων και ταμπακόμυλων, ερείπια των οποίων είχαμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε. Έτσι, έλαβε τέλος μια ακόμη μικρή περιπέτεια.

  • ΣΑΟΟ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr