Λεωνίδιο | Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδας και Πασχαλινών Εκδηλώσεων

Απριλίου 19, 2022 0
Λεωνίδιο | Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδας και Πασχαλινών Εκδηλώσεων
Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος και Πασχαλινών Εκδηλώσεων 2022 Λεωνιδίου.

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

  • Από την Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Πέμπτη , οι Ιερές Ακολουθίες αρχίζουν στις 19:30.
  • Την Μεγάλη Παρασκευή, η Τελετή της Ιεράς Αποκαθηλώσεως, θα αρχίσει στις 09:00 και θα διαρκέσει έως τις 12:00 το μεσημέρι.
  • Την Μεγάλη Παρασκευή, η Ακολουθία του Επιταφίου ξεκινά στις 19:30.

    Η περιφορά των Επιταφίων θα καταλήξει περί ώρα 22:00 στην Πλατεία Ηρώου, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Επιταφίων της πόλεως και θα ψαλλεί κοινή δέηση υπό του Ιερού Κλήρου, συνοδεία των Ιεροψαλτών.

    • Το Μεγάλο Σάββατο, η Ακολουθία της Αναστάσεως, αρχίζει στις 23:00.

    Τα μεσάνυχτα σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα γίνει η Τελετή της Αναστάσεως στην ύπαιθρο κατά Ενορία, θα καούν αφανοί και θα ανυψωθούν τα ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ στις 00:00 ακριβώς. Θα επακολουθήσει η Λειτουργία της Αναστάσεως.

    *Το πρόγραμμα είναι κοινό για όλους του Ιερούς Ναούς του Λεωνιδίου.

    **Θερμή παράκληση προς όλους τους πιστούς, για τη χρήση προστατευτικής μάσκας, εντός και εκτός των ιερών ναών, κατά διάρκεια της συμμετοχή τους σε κάθε είδους θρησκευτική τελετή της Μεγάλης Εβδομάδας.Καθώς για την τήρηση των λοιπών υγειονομικών πρωτοκόλλωνκαι οδηγιών που ισχύουν για την είσοδο σε χώρους λατρείας και τη συμμετοχή σεθρησκευτικές τελετές.

    Β) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

    ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

    Στις 10.30 π.μ., στον προαύλιο χώρο της Φάμπρικας,  θα πραγματοποιηθεί η ειδική εκδήλωση  με τίτλο «Το μήνυμα του αερόστατου». Ειδικά κατασκευασμένα αερόστατα, μεγαλύτερα σε μέγεθος από αυτά της Αναστάσεως, θα υψωθούν στον ουρανό και θα μεταφέρουν τα μηνύματά τους από τον ουρανό του Λεωνιδίου σε όλη την Ελλάδα.

    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

    Στις 11:00, στον Κήπο του παλαιού Δημαρχείου, θα λειτουργήσει η ψησταριά του Δήμου και θα προσφερθούν στους δημότες και τους επισκέπτες λαμπριάτικα εδέσματα.

    Το απόγευμα στις 19:00, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου θα γίνει η Τελετή της Αγάπης όπου θα αναγνωστεί το Ευαγγέλιο και στην τσακώνικη διάλεκτο. Θα επακολουθήσει χορός με Τζουμπελούδες και Φουστανελάδες από το Χορευτικό Λεωνιδίου, θα προσφερθούν παραδοσιακές δίπλες και θα ανυψωθούν αερόστατα.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Ανάσταση, απαγορεύεται η ανύψωση αεροστάτων, η ρίψη βεγγαλικών, κροτίδων και πάσης φύσεως πυροτεχνημάτων.

    * Υπενθυμίζεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr