ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΑΟΟ | Ανάβαση στο χειμωνιάτικο Ανατολικό Μαίναλο (pics)

Ιανουαρίου 27, 2022 0
ΣΑΟΟ | Ανάβαση στο χειμωνιάτικο Ανατολικό Μαίναλο (pics)
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα ανάβαση στο χειμωνιάτικο Ανατολικό Μαίναλο.

Συγκεκριμένα, η ορειβατική ομάδα μας ξεκίνησε από το γήπεδο του Κάψια [υψόμετρο 700 μ.

] με καλές καιρικές συνθήκες και κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου υπάρχουν τα εμφανή ίχνη των αρχαίων αρματροχιών. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε χωματόδρομο μέχρι να συναντήσουμε το πράσινο μονοπάτι του ΣΑΟΟ, μέσα από το ρέμα Σκαφίδες. Μετά από λίγο συναντήσαμε το πρώτο χιόνι περπατώντας μέσα στο δάσος.

saook3

Όσο ανεβαίναμε το χιόνι γινόταν όλο και πιο πυκνό. Φτάνοντας στις Αϊντινόλακκες μια μικρή ομάδα ανέβηκε κάθετα προς την χιονισμένη κορυφή της Κουλουρδούς (1625 μ.), ενώ η υπόλοιπη ομάδα ανέβηκε στην κορυφή τραβερσάροντας μέσα σε παχύ χιόνι. Στην κορυφή η θέα προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν άπλετη. Απολαύσαμε έτσι ανεμπόδιστη θέα προς όλα τα βουνά του Μοριά. Μετά τις σχετικές φωτογραφίες, η ομάδα συγκεντρωμένη επανήλθε στο σημείο από όπου ξεκίνησε.

saook1

Ήταν μια σχετικά απαιτητική πορεία, μιας και στο μεγαλύτερο μέρος της περπατούσαμε πάνω σε χιόνι, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά περίπου 1000 μ.

  • ΣΑΟΟ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr