Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας λόγω της κακοκαιρίας Carmel

Δεκεμβρίου 18, 2021 0
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας λόγω της κακοκαιρίας Carmel
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που είναι σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 18-12-2021 διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσει κακοκαιρία με την ονομασία Carmel.
Προβλέπονται να σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα…

Την Παρασκευή συνεδρίασε, τηλεφωνικά, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής προστασίας υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Δημητρίου Κατσή. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας κ. Ηλίας Πανταζόπουλος, ο Δασάρχης κ. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, οι υπεύθυνοι των σωμάτων ασφαλείας του Δήμου μας, ο κ. Δημήτρης Γκαύρος καθώς και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και συγκεκριμένα το τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε  αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους των ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου μας τους έχουν ήδη προμηθεύσει με αλάτι για την αντιμετώπιση του παγετού και το γκρέιντερ του Δήμου θα παραμείνει στις ορεινές Κοινότητες για άμεση επέμβαση, όταν απαιτηθεί. 

Παρακαλούμε τους κατοίκους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

Κατά τη διάρκειας της χιονόπτωσης διατηρείστε ζεστό το σπίτι και παραμείνετε μέσα όσο μπορείτε. 

Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές. Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι. 

Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Επειδή τα καιρικά φαινόμενα μεταβάλλονται διαρκώς, φροντίστε να ενημερώνεστε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων το επόμενο εικοσιτετράωρο. Συνιστούμε στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ενημερώνονται συνεχώς για τις μεταβολές του καιρού και να ακολουθούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας. Ως στιγμής στον Δήμο μας έχει χιόνι στις ορεινές Κοινότητες, οι δρόμοι είναι ανοικτοί και χωρίς προβλήματα. Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τους Προέδρους για να επέμβουμε όταν χρειαστεί». 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr