Ο Δήμαρχος Γορτυνίας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία

Δεκεμβρίου 16, 2021 0
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία
Συλλυπητήρια Δήλωση Δημάρχου για την κοίμηση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία.

Με βαθιά οδύνη και αληθινό πόνο ψυχής πληροφορήθηκα την είδηση για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, ενός πεφωτισμένου και σεμνού ιεράρχη, του Μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου.

Εμφορούμενος από γνήσιες αρχές και αξίες, τις οποίες υπηρέτησε με συνέπεια καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, επιτέλεσε στο ακέραιο το ποιμαντικό του καθήκον καθιστώντας τον ένα λαμπρό σημείο αναφοράς για τον τόπο μας.

Ήδη από το 2006, οπότε και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και εγώ υπηρετούσα ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Λαγκαδίων και παράλληλα με την ενασχόληση μου με την ψαλτική τέχνη, αναπτύχθηκαν, μεταξύ μας, ισχυροί δεσμοί φιλίας και σεβασμού. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα βαθυστόχαστο, πολύπλευρα δραστήριο και αγαπητό στο ποίμνιό του με τον οποίο, πάντοτε, είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Με τον πύρινο λόγο του και την αταλάντευτη προσήλωσή του στο αρχιερατικό του καθήκον θα κατέχει, πάντοτε, ιδιαίτερη θέση ως θρησκευτικός δάσκαλος στις καρδιές όλων εμάς που τον γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε μαζί του.

Αιωνία η μνήμη του…

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Δήμαρχος Γορτυνίας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr