Τζιούμης: «Να μετρηθούμε και να μην βγούμε λιγότεροι απ΄ ότι πραγματικά είμαστε»

Δεκεμβρίου 02, 2021 0
Τζιούμης: «Να μετρηθούμε και να μην βγούμε λιγότεροι απ΄ ότι πραγματικά είμαστε»
Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον Προϊστάμενο της Στατιστικής υπηρεσίας κ. Γιώργο Ορέ, την Πέμπτη 2/12/2021.

Αρχικά, ο κ. Ορές τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της Απογραφής.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει απογραφεί περίπου το 40% του πληθυσμού με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής που λήγει στις 13 Δεκεμβρίου 2021.
Όσοι δεν αυτοαπογραφούν, θα γίνουν κατ’ οίκον επισκέψεις από απογραφείς» είπε και κάλεσε τους πολίτες να απογραφούν στην περιοχή που διαμένουν.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, υπογράμμισε ότι η απογραφή έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν δήμου, διότι οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στον πραγματικό πληθυσμό ενός δήμου. «Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη όλοι να απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους.
Καλώ και παρακαλώ, εκείνοι που μένουν στον Δήμο μας πρέπει να απογραφούν εδώ. Καταλαβαίνω το συναισθηματισμό για το χωριό μας, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να απογραφούμε όλοι στον τόπο μας.
Από την Απογραφή των Κτιρίων, η Τρίπολη έχει 15.000 κατοικούμενες κατοικίες, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε παραπάνω από 35.000-40.000 κατοίκους. Και δεν είναι μόνο οι χρηματοδοτήσεις, αλλά και τα προγράμματα που βγαίνουν κατά διαστήματα.
Να μετρηθούμε και να μην βγούμε λιγότεροι απ΄ ότι πραγματικά είμαστε.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr