Ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη

Νοεμβρίου 15, 2021 0
Το εργολαβικό συμφωνητικό για την ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Βασιλείου υπέγραψε, το μεσημέρι της Δευτέρας (15/11/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης με την ανάδοχο εταιρεία «ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ».

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 3.320.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης είναι 15 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι «η σημερινή εικόνα της πλατείας δεν περιποιεί τιμή για κανέναν» και υπογράμμισε ότι «εξ αρχής ήταν κύριος στόχος της δημοτικής αρχής να αναπλάσει την πλατεία και για το λόγο αυτό συντάχθηκε μελέτη αποκλειστικά για την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ, υποβλήθηκε η πρόταση στο ΕΣΠΑ, έγινε η ένταξη του έργου στις αρχές Απριλίου, ακολούθησε διεθνής διαγωνισμός για τη δημοπράτησή του και σήμερα μετά από 6,5 μήνες, που αποτελεί ρεκόρ ταχύτητας, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ξεκινάμε το έργο».

Αυτό που θα ακολουθήσει – σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη- είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει μία συνάντηση με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πλατείας, σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου και τους μηχανικούς του δήμου, «για να καθοριστεί ο τρόπος που θα γίνει η εκτέλεση του έργου για να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση για τους επαγγελματίες και για όλους τους δημότες και επισκέπτες μας.

Όχληση θα υπάρξει, όμως η όχληση είναι προσωρινή, το έργο είναι μόνιμο.

Το έργο θα αλλάξει τη μορφή και την εικόνα της πόλης, ενοποιεί και τους άλλους πεζοδρόμους, ώστε το κέντρο να έχει μία εικόνα που αξίζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Ένα εμβληματικό έργο ξεκινάει, είμαι πολύ χαρούμενος και ζητώ την κατανόηση όλων για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία που θα προκύψει από τις εργασίες.»

Ο ανάδοχος κ. Χρονόπουλος είπε ότι θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με τους επαγγελματίες για να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με το έργο προβλέπεται να γίνουν εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, που περιλαμβάνει την διαμόρφωση χώρου, συνολικής έκτασης 6.300,00 μ2 περίπου. Αναλυτικότερα, οι εργασίες, που θα υλοποιηθούν, είναι:

Α. Καθαιρέσεις - Αποξηλώσεις - Εκσκαφές (αποξήλωση δαπεδοστρώσεων παντός είδους, αποξήλωση πεζοδρομίων, φρεατίων, καθιστικών κλπ., καθαίρεση σιντριβανιού, καθαιρέσεις επενδύσεων πεσσών και τόξων των στοών κλπ., γενική εκσκαφή 50 εκ κλπ.)

Β. Οικοδομικές εργασίες (εργασίες υπόβασης, σκυροδέτησης, κατασκευή νέων πεζοδρομίων διαστάσεων προδιαγραφών ΑΜΕΑ, κατασκευή μαρμάρινων κρασπέδων με απότμιση, νέες δαπεδοστρώσεις με αρμούς, κατασκευή μαρμάρινου σιντριβανιού, ανακατασκευή των ξύλινων οροφών στις στοές, όπου υπάρχουν, και κατασκευή νέων ιδίου ακριβώς τύπου με τις υπάρχουσες, επένδυση των πεσσών των στοών με ορθομαρμάρωση, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, δημιουργία χώρων πρασίνου -παρτέρια με θαμνοειδή βλάστηση, κατασκευή νέων μαρμάρινων καθιστικών, δύο τύπων, αδιαβροχοποίηση όλων των υλικών επιστρώσεων και επενδύσεων, εφαρμογή φωτοκαταλυτικών υλικών σε όλες τις επιφάνειες δαπεδόστρωσης κλπ.

Γ. Η/Μ Εργασίες Στις η/μ εργασίες περιλαμβάνονται οι μετρητές της ΔΕΗ, ο ηλεκτρικός πίνακας-Pillar φωτισμού, οι σωληνώσεις και καλωδιώσεις, τα φωτιστικά σώματα και οι ιστοί και ο πλήρης εξοπλισμός του σιντριβανιού.

Δ. Υδραυλικές Εργασίες Τα διαμήκη υδραυλικά έργα στοχεύουν στη συλλογή των ομβρίων από τις υδρορροές των περιμετρικών κτισμάτων της πλατείας και του οδοστρώματος, καθώς και τη γειτονική περιοχή του περιβάλλοντος χώρου. 

 πλατείας Αγίου Βασιλείου 5

 πλατείας Αγίου Βασιλείου 6

Last modified on 15 Νοεμβρίου 2021 %15:%Νοε

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr