Ένταξη προσφύγων | Συγχαρητήρια Προέδρου ΚΕΔΕ στον Κώστα Τζιούμη

Νοεμβρίου 10, 2021 0
Ένταξη προσφύγων | Συγχαρητήρια Προέδρου ΚΕΔΕ στον Κώστα Τζιούμη
Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής των Δημάρχων του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη των προσφύγων.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Τρίπολης, με στόχο την δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των Δήμων που φιλοξενούν πρόσφυγες στις πόλεις τους και το συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται σε πολιτικό επίπεδο για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το προσφυγικό.

Τα θέματα  της ημερήσιας διάταξης ήταν :

  1. Επόμενα βήματα και διαβούλευση για την ενίσχυση της οντότητας του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη.
  2. Παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που χαρακτηρίζουν

τη διαχείριση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

  1. Χρηματοδοτικές συνέργειες στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων για

την ένταξη.

Στην συνεδρίαση αυτή συμμετείχαν 18 δήμοι απο όλη της Ελλάδα και συγκεκριμένα οι  Δήμοι: Αθηναίων με την Αντιδήμαρχο κα Δασκαλάκη, Θεσσαλονίκης με τον αντιδήμαρχο κο Αρβάλη,  Πειραιά με τον δήμαρχο κο Μόραλη, Αγ. Δημητρίου Αττικής με  την δήμαρχο κα Ανδρούτσου, Δέλτα Έβρου με τον δήμαρχο κο Ιωαννίδη, Ηρακλείου με τον δήμαρχο κο Λαμπρινό, Ιωαννιτών με τον δήμαρχο κο Ελισάφ, Καλαμαριάς με τον δήμαρχο κο Δαρδαμέλη, Καρδίτσας με τον αντιδήμαρχο κο Θεοδωρόπουλο, Λαρισαίων με τον αντιδήμαρχο κο Δελληγιάννη, Λεβαδαίων με τον γενικό γραμματέα κο Ζιώγα, Νέας Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας με τον αντιδήμαρχο κο Μπερδέση, Τήλου με την δήμαρχο κα Αλειφέρη, Τρικκαίων,  με τον δήμαρχο κο Παπαστεργίου, Νεάπολης- Συκεών με τον δήμαρχο κο Δανιηλίδη, Χανίων με την αντιδήμαρχο κα Ζερβουδάκη και Κατερίνης με τον δήμαρχο κο Κουκοδήμο.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Παπαστεργίου, αφού χαιρέτησε τη συνάντηση, συνεχάρη  τον Δήμαρχο κο Τζιούμη για  την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε  εκ μέρους της ΚΕΔΕ να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των δήμων που φιλοξενούν πρόσφυγες  στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Την τεχνική υποστήριξη της συνάντησης  και τον συντονισμό είχε αναλάβει το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων  και  ο Α.Ο. Παρνωνας Α.Ε.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr