Ο Δήμος Γορτυνίας ξεκινά συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Οκτωβρίου 20, 2021 0

Την έναρξη της μεταξύ τους συνεργασίας καθώς και την προβολή της Γορτυνίας ως must τουριστικό προορισμό για εκείνους που αγαπούν την ιστορία, τη φύση και τα μοναστήρια, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), που πραγματοποιήθηκε στο Ιωάννης Βελλίδης της Θεσσαλονίκης από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης είχε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τα στελέχη της ΔΕΘ. Διερευνήθηκε ο τρόπος με τον οποίο η ΔΕΘ-Helexpo δύναται να συμβάλει στη δημιουργία και την προώθηση στοχευμένων δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Γορτυνίας. Σε δράσεις για την ενημέρωση των επαγγελματιών του τόπου γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις στο πεδίο του τουρισμού καθώς και δράσεις για την ανάδειξη της περιοχής σε έναν top προορισμό με εξαιρετικό ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον και ασύγκριτο φυσικό κάλλος.  

Από πλευράς ΔΕΘ τονίστηκε ότι η Γορτυνία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα ισχυρό τουριστικό brand το οποίο θα γίνει ελκυστικό στη διεθνή και την εγχώρια αγορά. Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Γορτυνίας και ο Πρόεδρος ΔΕΘ κ. Τζήκας συμφώνησαν την έναρξη μιας διευρυμένης μεταξύ τους συνεργασίας η οποία δεν θα αφορά μόνο στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς. Σύντομα, οι δυο πλευρές θα επικυρώσουν τη συμφωνία αυτή με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Γορτυνίας ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στην «36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia» της Helexpo, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 12 έως 14 Νοεμβρίου 2021. Το περίπτερο του Δήμου στην 36η «Philoxenia» θα δίνει έμφαση στο θρησκευτικό και τον ιστορικό τουρισμό, πεδία για τα οποία η Γορτυνία αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Γορτυνίας ενημερώθηκε από τα στελέχη της ΔΕΘ σχετικά με το Μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΔΕΘ-Helexpo και της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη Μεγαλόπολη. Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία στη Μεγαλόπολη του Πολυχώρου με την επωνυμία «Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου» (ΜΕΚΕΠΠ), που θα φιλοξενεί επιχειρηματικές συναντήσεις και συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις και πολιτισμικά γεγονότα, όπως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θεματικά πάρκα κ.α.

Πρόκειται για ένα μεγάλο project, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμος Γορτυνίας χαιρετίζει, επικροτεί και στηρίζει τον εν λόγω σχέδιο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr