Τρίπολη | Μουσικοχορευτική παράσταση «200 χρόνια Ελλάδα, στη δημοτική μας παράδοση»

Σεπτεμβρίου 24, 2021 0
Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Άλωση της Τριπολιτσάς, παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «200 χρόνια Ελλάδα, στη δημοτική μας παράδοση», σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία Άρεως, υπό την επιμέλεια του…
 
 Πρόκειται για μία παράσταση η οποία «βλέπει» την περίοδο από την προεπανάσταση έως την διαμόρφωση του Ελληνικού Κράτους  το 1947, ως ένα ενιαίο γεγονός, το οποίο επετεύχθη μέσα από την σημαντικότερη, στρατηγικά, μάχη της Επανάστασης, την Άλωση της Τριπολιτσάς.
Δεν πρόκειται για ένα ιστορικό ταξίδι αλλά για μια Ωδή στην Ελευθερία που αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε αυτόν τον συγκεκριμένο τόπο , το χώμα της Τριπολιτσάς, ενσάρκωσαν πριν από 200 χρόνια. Ένα ταξίδι με «όχημα» τον σημαντικότερο Κριτή: την μνήμη του Λαού μέσα από το τραγούδι, όπως εύστοχα σημειώνει ο κ. Γιάννης Παυλόπουλος.

Μουσικοί και τραγουδιστές, που έχουν αντιπροσωπεύσει τον Ελληνικό Πολιτισμό στα πιο σημαντικά μέρη του κόσμου και τα εξαιρετικά χορευτικά του Δήμου Τρίπολης, πιάνονται «χέρι χέρι» σε μια οικογενειακή εξιστόρηση Ελευθερίας.

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Παυλόπουλος

Τραγουδούν:

Κώστας Παυλόπουλος

Δημήτρης Καραχάλιος

Κωνσταντίνα Πάτση

Παίζουν οι μουσικοί:

Αρκαδόπουλος Αλέξανδρος, κλαρίνο

Γιάννης Παυλόπουλος, βιολί – τραγούδι

Στέλλα Βαλάση, σαντούρι

Ιορδάνης Κουζηνόπουλος, λαούτο – τραγούδι

Ανδρέας Νιάρχος, φλογέρα

Γιάννης Γευγελής, κρουστά

Χρήστος Λυκουρέντζος, κρουστά

Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Κέντρο Ελληνικού Χορού, Αρκαδιανή, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Χοροτεχνία, Μωραϊτες, Αρκάδων Δρώμενα, Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα».

Last modified on 24 Σεπτεμβρίου 2021 %13:%Σεπ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr