Μαρίνος Ρουσιάς: "Δημήτρης Ταλαγάνης, ένας σπουδαίος Έλληνας έφυγε..."

Απριλίου 15, 2021 0
Μαρίνος Ρουσιάς:
Ο Δημήτρης Ταλαγάνης ήταν ένας σημαντικός άνθρωπος με πολλούς τρόπους. Εξαιρετικός καλλιτέχνης και βραβευμένος αρχιτέκτονας, κατόρθωσε από νωρίς να γίνει πολίτης του κόσμου, με σημαντικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Πάντοτε, όμως, είχε την Αρκαδία στην καρδιά του και προσπάθησε να συμβάλλει στην ανάπτυξή της. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Τρίπολης με πλούσια δραστηριότητα, ενώ διοργάνωσε στην πόλη και πολλές εκθέσεις έργων του. Έπαιρνε από τον τόπο του και έδινε γενναιόδωρα στον τόπο του.

Τελευταία του έμπνευση ήταν η δημιουργία ενός μνημείου για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Ένα μνημείο για να τιμηθεί ο Αρχιστράτηγος του Γένους και μαζί του ολόκληρος ο λαός που πήρε την πρωτοβουλία για την μεγάλη ανατροπή, όπως ο ίδιος ο Δημήτρης Ταλαγάνης είχε πει. Κι είχε μιλήσει στις καρδιές των Αρκάδων που επαίνεσαν την ιδέα του, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να την δει να ολοκληρώνεται. Έφυγε από κοντά μας από τον κορονοϊό και μας άφησε φτωχότερους.

Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια και τους οικείους του.

Μαρίνος Ρουσιάς

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr